Hlavní obsah

Nadal se po dlouhé pauze s bolavým zápěstím zúčastní her v Riu

Rio de Janeiro

Španělský tenista Rafael Nadal se zúčastní olympijského turnaje, i když od konce května kvůli zraněnému zápěstí nemohl hrát. Intenzivní šestihodinový trénink v dějišti her v Riu de Janeiro nicméně zvládl a rozhodl se startovat ve dvouhře, čtyřhře i smíšené čtyřhře.

Foto: Sport.cz

Rafael Nadal se těší na olympiádu.

Článek

Nadal a Djokovič míří do Ria

Pátý hráč světového žebříčku a olympijský šampion z Pekingu 2008 odstoupil s poraněnou rukou z květnového antukového grandslamu Roland Garros, jehož je rekordmanem s devíti tituly. Přišel pak o Wimbledon a naposledy vzdal i generálku na olympiádu turnaj Masters v Torontu.

Po příletu do Brazílie přiznal, že se stále necítí fit, proto zápěstí podrobil v úterý velké zátěži. "Není to na sto procent perfektní, ale po šesti hodinách tréninku to není horší než včera. A to je úžasná zpráva," řekl Nadal, jenž o minulý olympijský turnaj v Londýně přišel kvůli zranění kolena. V Riu má být i vlajkonošem španělské výpravy při pátečním zahájení her.

Nakonec zvolil možnost odehrát kompletní program. Do deblové soutěže je třicetiletý tenista nominován s Marcem Lópezem a do smíšené čtyřhry s Garbiňe Muguruzaovou. "Moc se těším na zápasy a jsem hodně motivovaný," dodal.

Tenisový turnaj v Riu začne v sobotu. Nadalovy šance uspět zvýšila absence řada špičkových hráčů, neboť v Riu nebudou například Roger Federer, Stan Wawrinka, Milos Raonic či Tomáš Berdych.

Reklama