Hlavní obsah

Svitolinová - Williamsová 6:4, 6:3Senzace v Riu! Mladá Ukrajinka vyřadila světovou jedničku a ve čtvrtfinále vyzve Kvitovou

Rio de Janeiro

Tenistka Jelina Svitolinová se na olympiádě v Riu postarala o senzaci, když v osmifinále dvouhry vyřadila světovou jedničku a obhájkyni titulu Serenu Williamsovou z USA 6:4, 6:3. Jednadvacetiletá Ukrajinka vyzve v boji o účast v semifinále Petru Kvitovou.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Ukrajinská tenistka Jelina Svitolinová se raduje z vítězství nad Američankou Serenou Williamsovou v osmifinále olympijského turnaje.

Článek
Fotogalerie

Dvaadvacetinásobná grandslamová vítězka Serena Williamsová na olympijských hrách v Riu de Janeiro tak žádnou z medailí nezíská. Už v neděli ztroskotala společně se sestrou Venus ve čtyřhře, o senzaci na účet sesterské dvojice se v 1. kole postaral český pár Barbora Strýcová, Lucie Šafářová.

Příští soupeřkou Svitolinové bude Kvitová, jež v osmifinále zdolala po boji Rusku Jekatěrinu Makarovovou. Tenistka z Fulneku má s turnajovou patnáctkou Svitolinovu pozitivní bilanci. Z tří vzájemných duelů dvakrát vyhrála, naposledy vloni v Dubaji.

Serena Williamsová se v Brazílii chtěla stát první tenistkou s dvěma zlatými olympijskými medailemi z dvouhry, proti Svitolinové však od počátku kupila chyby. Ve druhém setu dokonce v jednom gamu nasbírala pět dvojchyb a dvacáté hráčce světového žebříčku za necelou hodinu a čtvrt v pátém vzájemném zápase poprvé podlehla.

Svitolinová duel ukončila s bilancí 63 získaných fiftýnů, jen devět z nich si však vybojovala vlastními vítěznými míči. Další jí "věnovala" Williamsová, která nasbírala 37 nevynucených chyb, ke zbylým 17 ji soupeřka dotlačila.

Williamsová tak v Riu neobhájí ani jeden z titulů z Londýna.

XXXI. letní olympijské hry v Riu de Janeiro:
Tenis:
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Svitolinová (15-Ukr.) - S. Williamsová (1-USA) 6:4, 6:3
Ostatní úterní výsledky najdete zde.
Porazí Petra Kvitová ve čtvrtfinále olympijského turnaje Ukrajinku Jelinu Svitolinovou?
Ano
80,3 %
Ne
19,7 %
Celkem hlasovalo 31796 čtenářů.

Reklama

Související témata: