Hlavní obsah

Nejsem fňukna, vzkazuje Synek. Proti Drysdaleovi nechtěl plýtvat silami

Rio de Janeiro

Na souboj veslařských titánů došlo předčasně. Čtyřnásobný mistr světa Ondřej Synek se s obhájcem olympijského zlata Mahém Drysdalem střetnul už ve čtvrtfinále. Lépe z něj vyšel o čtyři sekundy Novozélanďan, ale český skifař se s ním ani nesnažil závodit až do konce.

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Ondřej Synek při čtvrtfinále.

Článek
Fotogalerie

Byl jste rád, že jste si souboj s Drysdalem vyzkoušel už teď?

Asi se stala chyba v losu, takhle to nikdy nevyšlo, že bychom na sebe jeli už ve čtvrtfinále. Ale jsem rád, že jsem si zase po dvou a půl měsících pořádně zazávodil, protože v sobotních podmínkách se tomu ani nedalo říkat závod. Jelo se mi dobře, podle plánu. Po 1250 metrech jsem trochu zvolnil, protože se mi nechtělo plýtvat silami, ty spíš použiju až v semifinále.

Ani z psychologického pohledu by nebylo dobré získat jeho skalp?

Nemyslím, asi oba jsme dopředu věděli, jak to dopadne. Mahé je z těch, kteří nevypustí jediný závod, já se spíš snažím dostat do finále a tam rozhodnout. Počítá se finále, ne čtvrtfinále.

Takže se ze vzájemného souboje nic vytušit nedá?

Chtěl jsem si ho vyzkoušet v prostředním kilometru, kdy jede to strojové tempo. A v pohodě jsem jel půl lodě před ním, pak jsem se držel plánu, že pokud za mnou bude díra, v pohodě dojedu druhej.

Kde nakonec před závody spíte? Původně jste zvažoval nocovat v bytu u kanálu.

Spal jsem ve vesnici. Vyzkoušel jsem si, že to jde dobře. Je trochu extrémnější vstávat ve 4.45, ale chodím spát v půl deváté, v devět, abych se co nejvíc vyspal. Spíš bych chtěl zmínit ještě jednu věc, na kterou jsem na sociálních sítích narazil.

Co máte na mysli?

Dočetl jsem se, že už týden jen fňukám, jak je tu všechno špatně. Jenže s vlnami nic neuděláme, doprava je tu špatná, i když dneska se zlepšila, a jídlo se dá jíst, akorát ve srovnání s ostatními olympiádami je to slabší. Ale nemyslím, že bych byl nějaká fňukna, jen komentuju, co se mi nelíbilo.

Reklama

Související témata: