Hlavní obsah

Topím se a nikdo mě nechce zachránit, zdálo se Topinkové Knapkové po tréninkovém karambolu

Rio de Janeiro

Musela rychle vstřebat nepříjemný zážitek z tréninku, kdy se její skif ve velkých vlnách začal potápět a sama se dostala na břeh až v záchranném člunu. Obhájkyně zlata z Londýna na skifu Mirka Topinková Knapková se ale rychle oklepala a ze svého čtvrtfinále hladce postoupila z druhého místa za Novozélanďankou Emmou Twiggovou.

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Miroslava Topinková Knapková při čtvrtfinále v Riu.

Článek
Fotogalerie

Drobné stopy na její psychice ale nedělní incident zanechal. „Když jsem večer usínala, měla jsem takové sny, že se topím a nikdo mě nechce zachránit, hrozný. Tak jsem si říkala, jak pak budu vůbec závodit," neskrývala obavy po nepříjemné zkušenosti. „Většinou se říká, že když člověk spadne do vody, má se držet lodi. Ale já moc nevěděla, jestli to platí, i když se potápí. Naštěstí tam byly čluny rychle," oddechla si.

Loď, která utrpěla šrámy při záchranné akci, se povedlo spravit. „Skoro to nejde poznat, o loď jsem se nebála. Spíš když jsem teď zavadila lehce vesly o vodu, tak jsem se lekla," přiznávala. I soupeřky se svěřenkyně Tomáš Kacovského chodily ptát, jestli je v pořádku a bude mít na čem závodit, Topinková Knapková má ale v Riu pro podobné případy i druhý skif.

Výrazně ustálenější větrné podmínky v laguně Rodriga de Freitase v úterý přispěly ke klidu české skifařky. „Konec byl zase trochu s vlnami, ale nic, co by se nedalo zvládnout. Věděla jsem, že Mexičanka měla v rozjížďkách nejrychlejší čas a docela v tomhle umí jezdit, tak jsem se spíš snažila hlídat, aby mě třeba ještě nepředjela," přiznávala Topinková Knapková.

Reklama

Související témata: