Hlavní obsah

Na Phelpse stála frontu, teď s ním sbírá medaile

Rio

Útlá dívenka ve vytahaném tričku nesměle čekající na autogram Michaela Phelpse. Deset let starý snímek devítileté Katie Ledecké se stal hitem sociálních sítí. Dnes devatenáctiletá americká plavkyně plave po boku Phelpse na hrách v Riu a přetahuje se s ním o to, kdo odveze z Brazílie víc zlatých medailí.

Co si myslí plavci o Phelpsovi?Video: SNTV

 
Článek
Fotogalerie

Ledecká se stala v patnácti letech senzací už na hrách v Londýně a do Ria přijela s formátem hvězdy bazénu s cílem triumfovat na pěti distancích. V polovině týdne přidala na své konto třetí zlato a fronta fanoušků se vlnila u vstupu do prostoru pro sportovce s cílem spatřit americkou hrdinku a v davu se snažili o kontakt s Ledeckou i dvě hvězdy basketbalového týmu USA Kevin Durant a Draymond Green. „Řekněte jí, že je tady KD," prosil Durant ochranku. Neuspěl.

Před napjatě očekávaným finišem plaveckých soutěží bylo skóre Ledecká - Phelps co do počtu zlatých medailí vyrovnané 3:3. Nejúspěšnější olympionik všech dob se přitom může dostat do trháku v noci na dnešek, kdy jej čeká finále krátké polohovky. „Na hrách v Londýně by mě ani nenapadlo, že bych mohla v Riu plavat tak nabitý program. Šílené věci se ale prostě dějí," usmívala se rodačka z Washingtonu.

Něuvěřielné, Rio si užívá

Ledecká se chce v Riu stát teprve druhou ženou v historii, která ovládne kraulařské závody na 200, 400 i 800 metrů. A dosavadní galapředstavení americké teenagerky v Riu vyvolává přirozeně otázku, zda jednou může dorůst formátu Phelpse, který v Riu poctivě rozšiřuje svou zlatou sbírku.

Pro samotnou Ledeckou ale nejsou takové úvahy na pořadu dne. V Riu si užívá závod od závodu, a když se během týdne fotila spolu s Phelpsem u bazénu, možná si vzpomněla i na starou momentku z autogramiády plavecké legendy. „Plavat tady po boku tak skvělých závodníků je prostě neuvěřitelné. Užívám si to. A přijde mi, že každý den je ještě intenzivnější než ten předešlý," vyprávěla novinářům po zisku třetího zlata.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články