Hlavní obsah

Už se jen dobře najíst a vyspat. Krpálek ukázal, co dělá šampióny, říká Synek před finále

Rio de Janeiro

Potřetí za sebou postoupil do finále olympijského skifu. Dvakrát si Ondřej Synek odvážel stříbro, v Riu pomýšlí ještě výš. V semifinále si potvrdil, že formu vyladil kvalitně, svou jízdu ovládl pohodlně před Chorvatem Damirem Martinem.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ondřej Synek se popral s deštěm a nepříznivým počasím a v Riu bude útočit na medaile.

Článek
Fotogalerie

Kolik sil jste ušetřil pro sobotní finále?

Snažil jsem se šetřit co nejvíc, ale chtěl jsem vyhrát. Belgičan, Bělorus i Kubánec museli docela jet, tak tam nějaké síly nechaly. O to by to mohlo být v sobotu jednodušší. Neříkám, že to bude jednoduché, ale tohle mi nahrává do karet.

Proč pro vás bylo důležité vaše semifinále vyhrát?

Hlavně, abych byl ve finále vedle Drysdalea a měli jsme k sobě blízko. A také, abych si ověřil, že na Chorvata mám.

Sice chvílemi hustě pršelo, ale vítr nebyl tak silný jako v minulých dnech.

Podmínky se zklidnily, super i oproti čtvrtku, kdy to myslím trochu znehodnotilo závody a ty souboje mohly být mnohem vyrovnanější.

Proto se i vaše semifinále odsunulo na pátek. Jak jste se s tím srovnával?

Nebylo to příjemný. Měl jsem takový splín, protože skoro všichni tady končili, já neměl za sebou ani semifinále. Ostatní veslaři nosili medaile, loděnice poloprázdná. Kluci z dvojky bez kormidelníka, s nimiž bydlím na pokoji, už slavili v Českém domě, já tam zůstal úplně sám. Ale ještě mě čeká jeden závod a pak půjdu taky třeba možná slavit.

Dá se před finále udělat ještě něco speciálního, co by vám pomohlo?

Jen se dobře najíst a vyspat. Pro mě je vždycky nejhorší to semifinále, kde se oddělí ten úspěch od neúspěchu. Teď už je to spíš o momentální fyzické a psychické pohodě. Čtyři roky trénuju na něco, co musím prodat v sedmi minutách, to je na tom nejtěžší. Jako to dokázal ve čtvrtek Lukáš Krpálek. To dělá ty šampióny.

Reklama

Související témata: