Hlavní obsah

Kanoistu Fuksu znervózněl až pohled na Synka

Rio de Janeiro

Dlouho byl klidný, vůbec si nepřipouštěl napětí z blížícího se startu soutěží rychlostních kanoistů. Až v sobotu pocítil Martin Fuksa jemné šimrání v břiše. „Když jsem sledoval finále Ondry Synka, začal jsem být trochu nervózní. Říkal jsem si, že tam vlastně taky za chvíli pojedu. Byl jsem nervózní za něj i za sebe,“ přiznával Fuksa, jenž v pondělí vstoupí do programu her rozjížďkou na kilometru, pak ho čeká ještě závod na dvoustovce.

Foto: Tibor Alföldi, ČTK

Kanoista Martin Fuksa v olympijské vesnici v Riu de Janeiro.

Článek

„Ale jinak jsem úplně v pohodě, až se tomu sám divím," přiznával vyhlášený kliďas před svojí olympijskou premiérou. „Ne, že by mi to nedocházelo, ale spíš se zbytečně nestresuju. On ten stres a všechno okolo přijde," tuší.

„A kdybych byl týden v nervozitě a bál se toho, tak ani na ten start nemusím chodit," věděl třiadvacetiletý kanoista, který neskrývá, že by rád rozšířil rozrůstající se medailovou sbírku české výpravy.

„Vím, že to nebude jednoduché, ale strašně rád bych se k medailistům přidal. Dělal jsem a dělám všechno pro to, aby se mi to podařilo," ujišťoval svěřenec svého otce a dědy, jenž zatím v olympijské vesnici ani v závodním areálu na žádný problém nenarazil. „Nejsem nijak rozmazlený, není tu nic, co by mě štvalo. Jsem vděčný, že tu můžu být," dodal Fuksa.

Reklama