Hlavní obsah

Fuksa ukázal, kam patří. Neměli mi dávat falešnou naději, zlobil se

Rio de Janeiro

Chtěl ukázat, že patří mezi nejlepší. Kanoista Martin Fuksa ovládl malé finále sprintu na 200 metrů a v cíli složil prsty do tvaru písmene A. Boj o medaile mu totiž po zmatku s výkladem pravidel unikl.

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Martin Fuksa v cíli finále B na 200 metrů.

Článek

„Nejdřív mě do finále napsali, pak mě z něj vyndali. Byl jsem hodně smutný. Věděl jsem, že jsem semifinále pokazil, ale neměli mi dávat tu falešnou naději," líčil poté, co si dojel pro deváté místo v kategorii C1.

S hledáním motivace pro poslední závod Fuksa po zmatku s výkladem pravidel problém neměl. „Chtěl jsem ukázat, že do áčka patřím. Čas byl super, mohl jsem se měřit s nejlepšími. Pořád bych byl radši poslední ve finále, než první v béčku," vyprávěl.

Třiadvacetiletý závodník měl medailové ambice na kilometrové distanci, na níž skončil v úterý šestý a Rio bude opouštět s pocitem nesplněného cíle. „Výsledky bohužel nebyly takové, jak jsem si představoval. Dvoustovka není moje hlavní trať, nic jsem od ní nečekal. Na kilometru jsem chtěl být lepší. Cítil jsem se dobře, ale byl jsem pomalý. Nedá se nic dělat, budu makat dál a doufat, že jednou medaili na olympiádě získám," doplnil Fuksa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články