Hlavní obsah

Vítejte v Londýně. Nemůžeme se ani vymočit, bloudíme tu 4 hodiny, stěžovaly si hvězdy USA

Londýn
Aktualizováno

Olympijské hry v Londýně ještě nezačaly a někteří sportovci už si stěžují na organizaci v britské metropoli. V pondělí například hodně láteřili američtí atleti, kteří bloudili na cestě do olympijské vesnice.

Foto: ČTK/AP

Přísná bezpečnostní opatření před vstupem do olympijského parku v Londýně

Článek

„Takže už bloudíme na cestě čtyři hodiny. Tohle není nejlepší první dojem z Londýna. Atleti jsou ospalí, potřebují se vymočit. Můžeme se už prosím dostat do olympijské vesnice," zlobil se na sociální síti twitter dvojnásobný mistr světa na 400m překážek Kerron Clement.

Americká atletická federace potvrdila, že jejich sportovci mířili do vesnice pouze proto, aby si vyzvedli akreditace na cestě do tréninkového centra v Birminghamu.

Bloudil i autobus s novináři

Potíže s nalezením správného směru měl podle britského listu Daily Mail i autobus s novináři. Double decker z Russell Square do olympijského parku ve Stratfordu bloudil půl hodiny. „Sorry za tohle," omlouval se řidič. Následně si podle žurnalistů z Daily Mail vzal mapu a otočil autobus zpět a konečně našel správný směr.

Komplikaci v dopravě v Londýně způsobily také nehody na dálnici M4, které měly postihnout takzvanou Games Lane v západním Londýně, tedy speciální pruh na dálnici jen pro akreditované lidi na OH.

Ředitelství dálnic však odmítlo, že by se vytvořily až 40kilometrové fronty, jak napsala některá média: „Ta zpoždění byla daleko od západního Londýna. Provoz v oblasti Game Lane nebyl horší, než kdykoliv jindy."

Reklama

Související témata: