Hlavní obsah

Zlatý medailista Kulhavý si při oslavách zlomil lopatou prst na noze

Martin KézrPrávo

Oslavy olympijského zlata mohou i bolet. Vyprávět o tom může šampión na horských kolech Jaroslav Kulhavý, který jednu takovou doma v Ústí nad Orlicí odnesl zlomeninou prostředníčku na noze.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Biker Jaroslav Kulhavý s olympijským zlatem z Londýna. Medaili už dvakrát zapomněl v autě.

Článek

„Ani pořádně nevím, jak se to seběhlo. Dostal jsem od lidí dárek několik lopat na stavbu domů, tak jsme s nimi při oslavě mlátili o zem a já se o nějaký ten centimentr netrefil a násadou se nešťastně praštil do vlastní nohy," líčil Kulhavý, jenž zpočátku zranění nevěnoval pozornost.

„V záplavě oslav jsem ani tolik necítil bolest. Ještě jsem domů dojel na kole a vezl i kamaráda na trubce, ale když pak ráno přítelkyně viděla, že mám prst šmoulí barvy, hnala mě k doktorovi," vyprávěl český biker s tím, že lékařské vyšetření potvrdilo zlomeninu prstu.

„Sádra se na to nedává, mám to jen zafixované. Dokázal jsem s tím obout i cyklistické tretry a vyjet na kole. Přes určitou bolest to šlo zvládnout. Horší bylo, když jsem zkoušel boty k obleku na čtvrteční návštěvu u prezidenta na Hradě. Ale snad nakonec dostanu nohu i do těch lakýrek," usmíval se.

Na sobotu naplánovaná další oslava

Po velkolepém přijetí v rodném městě chystá Kulhavý na sobotu ještě malou oslavu s nejbližšími přáteli. „Určitě ale bez lopat," směje se. „Začneme vyjížďkou na kolech, pak posedíme a tím ten týden plný oslav asi uzavřu," uvažuje Kulhavý, kterého až trochu překvapila síla ohlasů na olympijský úspěch.

„Měl jsem dva dny po závodě nefunkční telefon, ale když jsem ho výměnou sim karty zprovoznil, nestačil jsem ani záplavu sms zpráv počítat," vypráví a přidává i pikantní příběh o tom, jak posílal podepsanou fotku do nemocnice pánovi, který v neděli při jeho závodě dostal lehký infarkt. „Stanou se různé věci, já už asi dvakrát zase zapomněl zlatou medaili v autě," přiznává.

Přípravu na MS zlomený prst nezmění

Přípravu na mistrovství světa, které čeká Kulhavého příští měsíc, by mu zraněný prst neměl omezit. „Teď stejně nemám vůbec čas trénovat. Není problém se přinutit, ale najít ten prostor. Od příštího týdne bych ale rád denně ty tři, čtyři hodiny tréninku zase dal," říká s tím, že na MS sice bude obhajovat zlato, ale hlavní závod sezóny stejně jel v Londýně. „Šampionát bych si spíš užil, navíc věřím, že přes omezenou přípravu ze mě veškerá olympijská forma nevyprchá," usmívá se.

Teprve během září bude řešit, jakým způsobem do příští sezóny zakomponuje silniční závody. „Stoprocentně pojedu příští rok ještě biky, ale nějakou kombinaci se silnicí si umím představit. Mojí prioritou je ale zůstat u kola značky Specialized. Zkusit si nějakou etapovou klasiku, to zůstává mým snem, ale je mi jasné, že bych se na silnici musel hodně učit," uvažuje Kulhavý.

Reklama