Hlavní obsah

VIDEO: Na nártu, šíji i pod plavkami. Kruhy jako vytetovaná vzpomínka

Londýn

Vzpomínky nestačí, řada sportovců se rozhodla zvěčnit olympijskou účast i na svém těle. Pět propojených kruhů jako nezaměnitelný symbol her zdobí nejrůznějších částí jejich těl. Zřejmě největší koncentrace vytetovaných kruhů se objevuje v olympijském bazénu.

Sportovci z celého světa mají na těle vytetované olympijské kruhyVideo: Michal Osoba (Londýn), Právo

 
Článek

Sedmnáctiletá americká plavkyně Missy Franklinová dokonce návštěvu tetovacího salónu označila za jednu z hlavních motivací při cestě na olympiádu. „Žádné jiné tetování bych si udělat nenechala, ale do kruhů půjdu," ujišťovala mladá americká naděje. Aby ne, vždyť stejný motiv si pořídil i její reprezentační kolega a jedna z největších hvězd londýnských her Michael Phelps.

Ale i v české výpravě najdeme sportovce, který si nechal kruhy zvěčnit na těle. Vlajkonoš Petr Koukal si symbol nechal vytetovat po své olympijské premiéře v Pekingu. Co přijde teď? „Nejsem si jistý, ještě jsem o tom nepřemýšlel. Další kruhy by byly nesmysl, tak nejspíš letopočty 2008 a 2012," přemítá.

Jenže v plánu má start i za čtyři roky v Riu de Janeiru, a třetí letopočet by se na ruce rovnal těžko. „Musel bych to nějak vymyslet, ale určitě bych si místo nechal, aby se tam minimálně jeden rok ještě vešel. Ale to by byly příjemné starosti," vypráví badmintonista.

K tatérovi zašel před čtyřmi lety až po olympiádě. „Přemýšlel jsem o tom už před ní, ale počkal jsem, až bude víc času," říká. Zvolil levou paži. „Na pravou jsem se přece jen bál, aby mi to nezkomplikovalo trénink," přiznává.

Žádné jiné tetování Koukala neláká. „Nijak je nevyhledávám, ale tohle je fajn. Za několik desítek let, až bude mít člověk jiné starosti, rád zavzpomíná na časy, které strávil příjemně olympijským životem," popisuje svoji motivaci.

Reklama