Hlavní obsah

VIDEO: Do olympiády zbývá 100 dní a Londýn hlásí: Teď už jen bezpečnost a jsme připraveni!

Londýn

Hodiny na Trafalgarském náměstí v Londýně odměřující čas k letním olympijským hrám ve středu ukážou, že zbývá jen 100 dní do chvíle, kdy je královna Alžběta II. zahájí. Sportoviště jsou už teď připravena, hry víceméně nepřekračují rozpočet, ale přesto si nemohou organizátoři oddechnout, protože musí vyřešit dva hlavní problémy spojené s hrami - dopravu a bezpečnost.

Do zahájení olympiády zbývá 100 dnůVideo: Reuters

 
Článek

Mezinárodní olympijský výbor při závěrečné kontrole koncem března konstatoval, že Londýn je připraven a šéf výboru Jacques Rogge si myslí, že bude vzorem pro další hostitelská města - vzhledem k vybudovaným sportovištím a dodrženému rozpočtu.

"Epicentrem" her bude olympijský park ve východním Londýně ve Stratfordu, kde už se prakticky jen dokončují parkové úpravy. V areálu, který po hrách ponese jméno královny Alžběty, je olympijský stadión, haly pro vodní sporty, házenou, basketbal, velodrom, hřiště pro pozemní hokej, olympijská vesnice a tiskové středisko. Nyní na sportovištích probíhá již druhá vlna testovacích soutěží.

Plavecký stadión pýchou architektů

Dominantou je elegantně působící olympijský stadión, ale architekti si nejvíc cení velodromu a především plaveckého stadiónu od Zahy Hadidové. Návštěvníci olympiády jej ale neuvidí v celé kráse, protože extravagantně prohnutou střechu částečně zakrývají provizorní tribuny, které po hrách zmizí. Stejně přistupovali organizátoři i k dalším sportovištím. Přechodnou konstrukcí je hala na vodní pólo, po olympiádě se složí a odveze i aréna na basketbal.

Vyrostla tu i 115 metrů vysoká rozhledna od jednoho z nejznámějších výtvarníků současnosti Anishe Kapoora. I když má určitou působivost při pohledu z olympijského parku, nestala se novou dominantou města a londýnskou Eiffelovkou, jak doufal starosta Boris Johnson, protože na horizontu města není prakticky vidět.

Deset miliard liber nepřekročí

Organizátoři hrdě opakují, že hry nepřekračují rozpočet. To je pravda jen do jisté míry, protože rozpočet nebyl překročen od doby, kdy byl naposledy zvýšen, tedy od roku 2007. Činí 9,3 miliardy liber (nyní asi 280 miliard korun), tedy skoro čtyřikrát tolik, než pořadatelé uváděli v roce 2005, kdy Londýn překvapivě získal hry na úkor favorizované Paříže.

I s tak velkým rozpočtem organizátoři zdůrazňují, že nemíní soutěžit s gigantismem předcházejících her v Pekingu. Upozorňují naopak, že se snažili, aby hry za sebou zanechaly zemi nějaké "dědictví". Tím nejhmatatelnějším má být samotný park, kde po hrách na několika místech vyrostou nové obytné čtvrti a který má přispět k pozvednutí oblasti patřící tradičně k nejchudším ve městě i v zemi.

Tři milióny cestujících navíc

Jakkoli jsou hry prakticky připravené, všem dělá vrásky doprava. V Londýně je i za normálních okolností městská doprava na hranici kapacity a město vybírá za vjezd do centra mýtné. Hry přidají k obvyklým 12 miliónům cestujících denně další tři milióny.

Nejvíc sportů bude v olympijském parku a další v nedalekém Greenwichi nebo ve veletržním areálu ExCel v docích. Další soutěže ale budou rozesety po celém městě - plážový volejbal prakticky pod okny Downing Street, maraton a triatlon v centru města, lukostřelba na kriketovém stadiónu Lord´s v severním Londýně, badminton v hale naproti stadiónu ve Wembley a tenis úplně na druhé straně města ve Wimbledonu. Funkcionáři, novináři a většina diváků budou bydlet v centru a do Stratfordu budou muset dojíždět.

Není tedy není divu, že kvůli hrám se investovalo do obstarožní sítě metra, do rychlovlaku mezi centrem a Stratfordem a do další dopravní infrastruktury na 6,5 miliardy liber.

Vemte si dovolenou a odjeďte z města

I tak úřady vyzývají Londýňany, aby si během her pokud možno vzali dovolenou a odjeli. A když už zůstanou, měli by méně jezdit metrem a autobusy, chodit do zaměstnání pěšky, jezdit na kole nebo pracovat z domova.

Kromě toho organizátoři vyhradili na 48 kilometrech hlavních silnic jeden pruh pouze pro olympijskou dopravu. Tento projekt od samého počátku vyvolává odpor Londýňanů, kteří se obávají ucpaných silnic, a taxikářů, kteří do vyhrazených pruhů nesmí.

Ještě víc starostí vyvolává bezpečnost, jejíž zajištění povede podle premiéra Davida Camerona k mobilizaci, "která nemá v mírových časech precedens".

Mobilizace armády i policie

Všichni si pamatují, že jen den poté, co Londýn získal pořadatelství olympijských her, čtyři sebevražední atentátníci usmrtili 7. července 2005 v londýnském metru a autobusech 52 lidí. Bezpečnost bude zajišťovat na 40.000 vojáků, policistů i členů soukromých bezpečnostních agentur, stejně jako bojová letadla, dvě lodě královského vojenského námořnictva, včetně lodě pro vrtulníky zakotvené na Temži a baterie raket země-vzduch.

V prosinci byl rozpočet na bezpečnost olympiády zvýšen z 282 miliónů na 553 miliónů liber. V únoru se tisíce lidí podílely na cvičení v rámci simulovaného útoku v metru.

I když hry odstartují 27. července, bezpečnostní operace začnou už v květnu, kdy začne fungovat zvláštní jednotka Scotland Yardu a kdy se na cestu po Británii vydá olympijská pochodeň. Obzvlášť střežená bude její trasa v Severním Irsku, které se vzpamatovává z desetiletí sektářského násilí a kde se policie obává, že by na sebe mohly chtít upozornit extremistické republikánské skupinky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články