Hlavní obsah

Grolichová: Nejvíc mě mrzí pokažená střelba

Česká moderní pětibojařka Lucie Grolichová obsadila v olympijském závodě v Pekingu až šestnácté místo, což bylo pro mistryni světa z roku 2002 velkým zklamáním. Nejvíce ji mrzela pokažená střelba a stejně jako její mužský kolega David Svoboda vyhořela také v parkuru. Po závodě Grolichová pro Právo přiznala, že ji úvod moc nevyšel.

Článek

Uspokojila vás šestnáctá příčka v olympijském závodě?

Nemohla mě uspokojit. Pokazila jsem dvě disciplíny, o které se měl můj výkon opřít.

Kterou kromě střelby máte na mysli?

Především jsem pokazila střelbu, kterou jinak umím a dá se od ní odrazit k solidnímu výsledku. To mě mrzí nejvíc. V šermu jsem si věřila a bylo to dobré. V bazénu jsem začala první stovku hodně rychle, na hranici osobního rekordu. V té druhé už jsem cítila, jak mi tuhnou ruce, takže nakonec z toho byl průměrný čas.

Na parkuru jste si s koněm také moc nerozuměla...

Není to moje silná stránka. Kůň chtěl jít pomaleji, já se snažila, aby byl rychlejší. Jenže on nechtěl, shazoval břevna. Za posledním skokem se mi navíc uvolnil třmen, takže jsem mu šla přes hlavu. Naštěstí jsem spadla až za cílem.

Dala se ztráta na první desítku dohnat v běhu?

Tady už nedala. Běh také nepatří k mým pětibojařským přednostem, i když jsem na něm hodně zapracovala.

Takže to byl hodně pokažený závod...

Řekla bych, že nejhorší v téhle sezóně. Kdyby se mi povedly solidně všechny disciplíny, snad by to bylo na první desítku. Takhle bohužel... Ještě měl letos čeká finále Světového poháru, v němž bych si chtěla spravit chuť.

Reklama