Hlavní obsah

Hlaváčková, Hradecká - S. Williamsová, V. Williamsová 4:6, 4:6Pár H+H zlaté tažení amerických sester nezastavil. Češkám patří stříbro

Londýn
Aktualizováno

Tenistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou na olympijské zlato ve čtyřhře nedosáhly. V repríze červencového wimbledonského finále se znovu radovaly americké sestry Serena a Venus Williamsovy, které v souboji o titul porazily českou dvojici dvakrát 6:4. Američanky tak ve čtyřhře získaly už třetí olympijské zlato v řadě, navázaly na společné úspěchy ze Sydney a Pekingu.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Lucie Hradecká na síti, Andrea Hlaváčková vše sleduje v pozadí.

Článek
Fotogalerie

Serena navíc v Londýně vybojovala double, protože v sobotu vyhrála dvouhru. České tenistky  sesterskému duu Williamsových podlehly i v pátém vzájemném zápase.

Český pár na rozdíl od čtvrtfinále a semifinále nezachytil úvod zápasu. Hradeckou příliš neposlouchal první servis, navíc dala dvojchybu a Američanky toho hned v úvodním gamu využily k brejku. Hlaváčková s Hradeckou pak začaly úspěšně uplatňovat taktiku útočit na hráčku na síti, protože především Serena při volejích chybovala o poznání častěji než při úderech od základní čáry.

Při servisu Američanek však měly jen dvě šance na brejk. Nejprve v šestém gamu a pak v desátém poté, co odvrátily dva setboly. Šanci na srovnání na 5:5 jim nabídla Venus dvojchybou, ale pak třemi výbornými servisy rozhodla o výhře wimbledonských šampiónek 6:4.

Další šance na brejk přišla v druhém gamu druhé sady, kdy měla Serena výrazně nižší úspěšnost prvního servisu než obvykle. Hlaváčková s Hradeckou si vypracovaly dva brejkboly, ale mladší ze sester Williamsových se zkoncentrovala a oba výborným podáním odvrátila. Williamsovy zaútočily v páté hře, kdy přitvrdily na returnu a čistou hrou připravily Hlaváčkovou o podání. Brejk pak rovněž čistou hrou potvrdily a vytvořily si rozhodující náskok.

V desáté hře ještě vítězky loňského Roland Garros odvrátily dva mečboly. Při tom druhém zvedly diváky ze sedadel ostrou bekhendovou výměnou mezi Hradeckou a Serenou, kterou ukončila Hlaváčková výpadem na síti. Serena Williamsová však další komplikace nepřipustila, dala eso a pak Venus ukončila zápas volejem.

XXX. letní olympijské hry
Tenis:
Ženy, čtyřhra - finále:
Hlaváčková, Hradecká (4-ČR) - sestry Williamsovy (USA) 4:6, 4:6

Reklama

Pavouk - LOH 2012 - čtyřhra žen

  • Čtvrtfinále

  • Wimbledon
    Spojené státy Huberová, Raymondová Ruská federace Makarová, Vesninová
    6 : 3; 6 : 3
  • Wimbledon
    Česká republika Hlaváčková, Hradecká Tchaj-wan Chuang, Hsieh
    6 : 3; 6 : 4
  • Wimbledon
    Čína Peng, Zheng Ruská federace Kirilenková, Petrovová
    5 : 7; 7 : 6; 4 : 6
  • Wimbledon
    Spojené státy Sestry Williamsovy Itálie Erraniová, Vinciová
    6 : 1; 6 : 1
  • Semifinále

  • 03.08.12      12 : 00 Wimbledon
    Spojené státy Huberová, Raymondová Česká republika Hlaváčková, Hradecká
    1 : 6; 6 : 7
  • 04.08.12      17 : 30 Wimbledon
    Ruská federace Kirilenková, Petrovová Spojené státy Sestry Williamsovy
    5 : 7; 4 : 6
  • Finále

  • 05.08.12      13 : 00 Wimbledon
    Česká republika Hlaváčková, Hradecká Spojené státy Sestry Williamsovy
    4 : 6; 4 : 6
  • 05.08.12      17 : 20 Wimbledon O 3. místo
    Spojené státy Huberová, Raymondová Ruská federace Kirilenková, Petrovová
    6 : 4; 4 : 6; 1 : 6