Hlavní obsah

Nervozita nás svazovala, přiznali kanoisté Dvořák s Radoněm

Radek Malina (Londýn)Sport.czPrávo

První olympijský start v kariéře v podání české deblkanoe Jaroslav Radoň a Filip Dvořák v Eton Dorney byl protkán nervozitou. Nicméně posádka po čtvrtém místě v rozjížďce postoupila coby druhá ze semifinále do čtvrtečních bojů o medaile a stihla si parádně řádně nasát i atmosféru výjimečného závodu.

Foto: Darren Whiteside, Reuters

Čeští rychlostní deblkanoisté Jaroslav Radoň (vpravo) a Filip Dvořák

Článek

„Nepředvedli jsme zrovna top výkon. Ale zase víme, v čem se pro čtvrteční finále zlepšit," říkal čtyřiadvacetiletý Filip Dvořák. „Nervozita nás svazovala," přitakal o rok starší Jaroslav Radoň.

„Nejprve jsme ulili start. Malinko jsme se lekli, protože druhý prohřešek by znamenal diskvalifikaci. Pochopitelně jsme znervózněli," vyprávěl Radoň. „V semifinále jsme zase přejeli bloky, takže jsme ještě museli udělat kolečko zpátky, což bylo fakt nepříjemný," vyprávěl Dvořák.

Neurovnaný výkon mohl být i důsledkem olympijské atmosféry. Oba borce zaskočilo množství fanoušků na tribunách, které byly opět vyprodané. „Vůbec jsme nepočítali, že bude plno. Minulý rok jsme byli na mistrovství světa v Szegedu, což je mekka kanoistiky a Maďaři jsou blázni, ale v Londýně je strčili do kapsy," kroutil hlavou Dvořák.

Zejména finiš závodu, kdy lidé ve stoje vřeští na borce bojující o vteřiny, je ohromil. „Když jede člověk posledních tři sta metrů v sevření zaplněných tribun a lidé hulákají jako šílení, člověk se vyždímá i kdyby byl mrtvej," culil se Dvořák. „Já myslím, že se to dalo přirovnat k republikovému mistrovství v Račicích. Tam když zařve moje máma, je to stejné," smál se Radoň.

Reklama