Hlavní obsah

Villeneuve pojede s peugeotem 24 hodin v Le Mans

MORTE FONTAINE

Bývalý mistr světa v závodech vozů formule 1 Jacques Villeneuve bude v tomto roce hvězdou automobilky Peugeot ve slavném závodě 24 hodin v Le Mans. Pětatřicetiletý Kanaďan tím získal možnost přidat v červnu do své sbírky úspěchů další prestižní trofej - vedle titulu mistra světa F1 z roku 1997 už dokázal vyhrát i zámořský seriál ChampCar a slavný závod 500 mil Indianapolis.

Foto: Hoch Zwei

Jacques Villeneuve na archívním snímku.

Článek

Podle prohlášení francouzské automobilky, jež závod v Le Mans vyhrála v letech 1992 a 1993, bude Villeneuve součástí jedné ze dvou tříčlenných posádek, se kterými se Peugeot letos vrátí na start klasického závodu.

Ten se uskuteční 16. a 17. června a Villeneuve bude prvním šampionem formule 1 na jeho startu od roku 2000, kdy se v Le Mans představil Američan Mario Andretti.

Kanadskému pilotovi budou v týmu dělat společnost testovací jezdec stáje Ferrari Marc Gené ze Španělska, francouzský vítěz série ChampCar Sebastien Bourdais, Portugalec Pedro Lamy a dvojice Francouzů Nicolas Minassian a Stephane Sarrazin.

"Le Mans je stejný mýtus jako Indianapolis. Bude to skvělý zážitek," nechal se slyšet Villeneuve, který v srpnu opustil tým F1 BMW a v této sezoně nevylučuje svůj start v seriálu NASCAR.

Reklama

Související témata: