Hlavní obsah

Mexický miliardář Slim popřel zájem o tým Honda ve formuli 1

PRAHA

Mexický miliardář Carlos Slim a šéf stáje Honda Ross Brawn popřeli víkendové spekulace, že by spolu jednali o prodeji týmu Hondy. Japonská automibilka začátkem prosince oznámila odchod z formule 1 kvůli světové ekonomické krizi.

Článek

Mexický miliardář a majitel telekomunikační společnosti Telmex Carlos Slim zájem o Hondu popřel. Telmex na svých internetových stánkách vydal prohlášení: "Skupina Telmex může potvrdit, že Slim tým formule 1 Hondu nekoupil a ani o tom nejedná. Veškeré informace vztahující se k tomuto tématu nemají reálný základ."

Šéf stáje Honda Ross Brawn v deníku Daily Telegraph potvrdil, že se jedná o pouhé fámy. "Byli bychom rádi, kdyby to byla pravda. Je to ale pouhá spekulace, která vznikla ve sdělovacích prostředcích a žije si vlastním životem."

O Hondu je podle Brawna však nadále zájem. "Je o nás velký zájem. Dostali jsme se teď do fáze, kdy musíme vytřídit seriózní nabídky od těch neseriozních. Všichni doufáme, že se něco bude dít a těšíme se, že se v novém roce posuneme o kousek dál,“ přeje si Brawn. Automobilka Honda dala vedení týmu čas na prodej do konce ledna. "Ještě nic není ztraceno, stále na to máme ještě několik týdnů," dodal Brawn.

Reklama

Související témata: