Hlavní obsah

V programu šampionátu DTM není po dvou letech Brno

STUTTGART

Z kalendáře německého okruhového mistrovství DTM vypadl po dvou letech závod v Brně. Masarykův okruh by místo toho měl být dějištěm jednoho z dílů nového formulového seriálu A1 Grand Prix.

Foto: BPA sport marketing

Tomáš Enge na stupních vítězů po závodě A1 GP v Sepangu.

Článek

Na jeho pořádání se pro tuto sezonu zaměřil vlastník českého týmu v Poháru národů a manažer předních tuzemských pilotů Antonín Charouz. Termín ještě není známý, ale v Brně by se mělo jet v říjnu.

Majitel promotérské agentury BPA stál i za návratem německého seriálu do Brna po dvanácti sezónách, tentokrát se společnost zaměřila na A1 Grand Prix. "Chtěli jsme zase přinést českým fanouškům něco nového. Zaměření na A1 Grand Prix je i logičtější a prestižnější, protože v něm startuje český tým," řekla vedoucí oddělení motorismu v BPA Lucie Červená.

Do desetidílného seriálu DTM byl naopak premiérově zařazen legendární okruh v Le Mans, novými tratěmi jsou i anglický Brands Hatch a Circuit de Catalunya v Barceloně. Sezona začne 9. dubna tradičně v Hockenheimu a na stejném místě 29. října vyvrcholí. Ozdobou startovního pole má být Belgičanka Vanina Ickxová - třicetiletá dcera dvojnásobného vicemistra světa F1 Jackyho Ickxe by se měla stát první ženou v DTM po více než deseti letech.

Reklama

  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články