Hlavní obsah

Formuli 1 řídil další ze slavné rodiny Andretti

JEREZ

Páteční poslední den oficiálních testů v tomto kalendářním roce zažil návrat slavného jména Andretti do formule 1. Za volant hondy usedl ve španělském Jerezu představitel už třetí generace závodnické rodiny Marco, vnuk mistra světa z roku 1978 Maria a syn někdejšího jezdce McLarenu Michaela Andrettiho.

Foto: www.hondaracingf1.com

Marco Andretti za volantem monopostu Honda.

Článek

Devatenáctiletý talent odkroužil 68 kol a v tom nejrychlejším zaostal dosaženým časem zhruba o sekundu a půl za rakouským testovacím jezdcem Christianem Klienem. "Škoda, že jsem si to nemohl víc užít, za jeden den se to nedá. Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykl, hlavně na kontrolu trakce a brzdy, ale když jsem se s tím srovnal, zajížděl jsem stabilní časy," uvedl mladý Američan.

Andretti "dostal" testovací den v Hondě jako odměnu za svoji skvělou premiérovou sezónu v zámořském seriálu Indy Racing League, pro niž japonský výrobce dodává motory. Jeden ze závodů vyhrál jako nejmladší jezdec v historii, ve slavném podniku 500 mil Indianapolis skončil senzačně druhý a stal se Nováčkem roku. V příští sezóně chce pokračovat v seriálu IRL v týmu svého otce.

Reklama