Hlavní obsah

Charouz bude opět jezdit ve Světové sérii Renault

Český automobilový jezdec Jan Charouz bude i v letošním roce startovat ve Světové sérii Renault vypsané pro monoposty formule Renault 3.5. Zároveň zůstává členem týmu formule 1 Lotus Renault, v němž bude opět plnit roli náhradního jezdce.

Foto: Sport.cz

Jan Charouz bude i letos startovat ve Světové sérii za Renault.

Článek

"Je skvělé, že mohu být součástí týmu i v nadcházející sezoně. Mohu tak navázat na loňské zkušenosti a využít jich," uvedl Charouz na svých internetových stránkách.

Šance, že by se představil v závodě F1, je minimální, to mu ale nevadí. "Jde o více, než jen řídit monopost formule 1. Myslím, že je velmi přínosné být tak blízko formuli 1, jako nyní jsem. Jezdec se musí naučit pracovat s inženýry a ostatními členy týmu. Budovat s nimi vztahy," uvedl Charouz, jenž se nevzdává šance, že se jednou v prestižním seriálu objeví.

Soustředit se bude hlavně na Světovou sérii Renault, kterou chce vyhrát. "Doufám, že v letošním roce opět zrychlím a zúročím zkušenosti, které jsem získal loni. Je pro mě velmi důležité, abych v nadcházející sezoně dosáhl na dobré výsledky. Mohl bych tak udělat další krok ve své kariéře," dodal Charouz, který v minulé sezoně obsadil celkově osmnácté místo.

Reklama

Související témata: