Hlavní obsah

Šance Krále na úspěch v GP2 v Abú Zabí skončily v první zatáčce

ABÚ ZABÍ

Josef Král neproměnil druhou řadu na startu finálového závodu formulového seriálu GP2 v Abú Zabí v solidní výsledek a po kolizi v prvním kole se musel spokojit s dvacátým místem. Královy naděje po třetím místu v kvalifikaci pohasly hned v úvodní zatáčce, kdy se dostal do kolize s Danim Closem a dostal hodiny.

Foto: Sport.cz

Josef Král s vozem GP2 stáje Arden při testech v Abú Zabí.

Článek

Pro Close, který v páteční kvalifikaci zajel druhý čas, závod zcela skončil, Král se do něj se ztrátou vrátil, ale už bez šance na přední umístění. Jednadvacetiletý český jezdec stáje Arden International si pak alespoň připsal třetí nejrychlejší kolo v závodě.

Druhý český jezdec na startu debutant Jan Charouz po 24. místě v kvalifikaci závod na 31 kol nedokončil. Odstoupil krátce po jeho polovině.

Stylem start cíl zvítězil z pole position Švýcar Fabio Leimer před Brazilcem Luizem Raziou. Finále se hodnotí jako samostatný závod a konečné pořadí v něm určí výsledek nedělního sprintu, do kterého prvních osm jezdců odstartuje v opačném pořadí. Do celkové klasifikace se víkend v Abú Zabí nezapočítává.

Finálový závod formulového seriálu GP2 v Abú Zabí (nezapočítává se do konečného pořadí seriálu):
1. Leimer (Švýc./Racing Engineering) 58:53,563, 2. Razia (Braz./Caterham AirAsia) -6,911, 3. Palmer (Brit./Barwa Addax) -28,708, ...20. Král (ČR/Arden International) -1 kolo, Charouz (ČR/Carlin) nedokončil.

Reklama

Související témata: