Hlavní obsah

Šéf McLarenu se omluvil Räikkönenovi

LONDÝN

Šéf formulové stáje McLaren Ron Dennis se omluvil svému jezdci Kimi Räikkönenovi za technické problémy vozu během nedělního závodu MS v Imole. Räikkönen startoval ve Velké ceně San Marina z prvního místa a měl velkou šanci závod vyhrát. V osmém kole ale jeho vůz náhle zpomalil a finský pilot musel ze závodu odstoupit.

Článek

"Kimi odvedl fantastickou práci a mohl klidně Alonsovi překazit další vítězství. Vše ale zmařila porucha hnacího hřídele, za což bych se chtěl jménem stáje Kimimu omluvit," litoval Dennis promarněné šance McLarenu .

Räikkönen nesl vyřazení ze závodu těžce. Když musel zajet do boxů, vystoupil z vozu a vztekle zahodil odnímatelný volant. "Měl jsem výborný start a v pohodě jsem si budoval vedení v závodě, takže se nedivte, že jsem byl rozčilený," vysvětloval po závodě finský pilot.

"Teď se ale chci dívat dopředu a věřím, že do závodu ve Španělsku za dva týdny budeme schopni vůz dát pořádně do pořádku. Pak můžeme myslet na nejvyšší mety," věří Räikkönen.

Stáj McLaren mohl alespoň těšit fakt, že body získal druhý pilot Alexander Wurz, který zaskakoval za zraněného Montoyu. Wurz dojel v neděli čtvrtý a McLarenu patří v Poháru konstruktérů třetí místo. Räikkönenovy trable byly pro stáj v letošním ročníku prvním případem, kdy musel některý z pilotů předčasně opustit závod.

Reklama

Související témata: