Hlavní obsah

Jezdec Kostka chce přes Renault do formule 1

VERONA/PRAHA

Jednadvacetiletý Tomáš Kostka letos startuje v jednom z nejlepších týmů jezdících ve světové formulové sérii Renault. Do stáje Dracon Multiracing si ho vybral přímo její šéf Adriano Morini. Jeho kolegou bude Venezuelan Pastor Maldonado. V týmu jezdily takové hvězdy jako Barrichello, Zonta, Massa nebo Winkelhock.

Foto: www.tomas-kostka.com

Tomáš Kostka v monopostu formule Renault.

Článek

Z této série se dostal jako testovací jezdec BMW do F1 i Polák Kubica. Kostka startoval v sérii Renault už loni, ale ve slabším týmu. Letos cítí šanci prosadit se mezi nejlepší. Přestěhoval se do Itálie, zapojil se do kondičního programu, jaký absolvují jezdci formule 1. Dostat se mezi ně je jeho snem.

"Když vidím závody F1, myslím při nich na jediné: Jak to udělat, abych byl ve formuli 1 i já. Udělám pro to všechno," netajil mladík, který obdivuje Kimi Räikkönena, svoje přání. "Tvrdě dřu, a pokud v téhle sezóně přijdou dobré výsledky, uvidíme, co se může stát," dodal zlínský rodák.

Manažersky za ním stojí Pavel Turek, ještě loni jeden z předních mužů stáje West McLaren Mercedes. V pátek se tým představil ve Veroně. Koncem dubna začíná v belgickém Zolderu seriál sedmnácti závodů. V osmi víkendech se jedou vždy dva závody, pouze v Monte Carlu jeden, jako předkrm" GP Monaka formule 1, kde bude Kostka svým idolům velmi blízko.

Reklama

Související témata: