Hlavní obsah

Schumacher má prý na to, aby získal osmý titul

LONDÝN

Kariéra Michaela Schumachera ve formuli 1 a ve stáji Ferrari ještě zdaleka neskončila. Podle bývalého mistra světa Nigela Mansella zůstane německý pilot v italském týmu navzdory spekulacím i v příští sezóně a bude útočit na další, už osmý titul mistra světa.

Článek

Schumacher podle zpráv médií uvažuje o konci kariéry, objevují se i informace o tom, že by mohl z Ferrari odejít do Renaultu. Mansell tomu ale nevěří. "Zůstane ve Ferrari ještě další rok nebo dva. A věřím, že ještě může vyhrát titul, možná dokonce dva," prohlásil dvaapadesátiletý legendární závodník v rozhovoru pro BBC.

Sám Mansell získal svůj titul mistra světa s williamsem v roce 1992 ve věku 38 let. Ve srovnání s ním v té době je prý sedmatřicetiletý Schumacher jako malé štěně. V této sezoně se ale Němec prý ještě osmého triumfu nedočká. "Vsadil bych si na Alonsa. Letos už je z něho hvězda a na svůj věk je hodně zkušený," řekl britský pilot na adresu španělského úřadujícího šampióna.

Rudé vozy z Maranella se v této sezoně potýkají se spolehlivostí motorů, Mansell ale týmu Ferrari věří. "Dostanou se z toho, o tom není pochyb," dodal s tím, že Schumacher ještě v této sezoně předvede velké věci. Momentálně mu v pořadí jezdů patří čtvrté místo, na vedoucího Fernanda Alonsa s renaultem ztrácí 17 bodů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články