Hlavní obsah

Schumacher: Cítím se skvěle, co jiného mám říct

Michael Schumacher se zřejmě definitivně vrací do absolutní špičky formule 1. Ferrari mu konečně dopřálo auto, které mu to umožní. Fanoušek "efjedniček" se tedy má na co těšit, protože vlčáci typu Alonsa, Räikkönena, Montoyi či Buttona rozhodně nebudou chtít vyklidit pozice a připustit, že se budou německému pilotovi opět jen dívat na záda.

Článek

"Cítím se skvěle, co jiného mám říct," prohlásil po vítězném závodě sedminásobný mistr světa Schumacher. Jeho vítězství vypadalo přesvědčivě, přesto se ani on nevyhnul během závodu komplikacím. Především po první zastávce v boxech se zdálo, že má problémy s novými pneumatikami a jeho vůz se chová na trati neklidně.

"Začali jsme perfektně, ale když jsem vyjel na trať po prvním pitstopu, měl jsem nějaké problémy s přilnavostí. Po druhé zastávce už to bylo lepší, ale auto se už pak stejně nechovalo jako na začátku, takže jsem s ním musel trochu prát," vysvětloval Schumacher.

Navzdory drastické změně chování svého Ferrari mezi oběma zastávkami se německý pilot snažil jet tak, aby se udržel před zle dotírajícím Alonsem na prvním místě i po závěrečném pitstopu.

"Naštěstí, jak dobře víme z minulého roku, předjíždění je v Imole zcela nemožné, pokud neuděláte chybu," připomněl vítěz nedělního závodu situaci z loňské Velké ceny San Marina, kdy se naopak Schumacher snažil neúspěšně dostat před pozdějšího mistra světa Alonsa.

Reklama

Související témata: