Hlavní obsah

Briatore věří, že Alonsův odchod přinese pozitivní efekt

PRAHA

Na prvotní šok nad rozhodnutím Fernanda Alonsa opustit stáj Renault a o další vavříny ve formuli 1 bojovat od příští sezóny pod křídly McLarenu už nemyslí Flavio Briatore. Šéf týmu Renault a Alonsův manažer v jedné osobě naopak tvrdí, že odchod nejmladšího mistra světa královské automobilové třídy v historii může být pro francouzskou stáj prospěšný.

Foto: F1MOTOR

Šéf týmu Renault Flavio Briatore

Článek

Podle Briatoreho není změna podobného charakteru na škodu. "Možná, že Fernandův odchod přinese Renaultu také něco pozitivního. Činnost týmu se pohybuje v určitých cyklech. A pokud cyklus trvá příliš dlouho beze změny, přichází automatický propad. Před deseti lety se s tím potýkal Bennetton, loni Ferrari. To samé by třeba mohlo potkat i Renault," podotkl šestapadesátlietý Ital při rozhovoru s novináři začátkem týdne.

Zůstane stáj Renault mezi špičkou formule 1 i po odchodu Alonsa?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Alonsův odchod šéfa Renaultu stále mrzí, na druhou stranu rozhodnutí svého svěřence chápe. "Samozřejmě, že je jeho odchod pro tým velká ztráta. Fernando je sice ještě mladý jezdec, ale během pěti sezón u Renaultu dosáhl absolutního vrcholu. Je pochopitelné, že potřebuje změnu, novou výzvu a motivaci. Pokud bych do toho mohl mluvit, poradil bych mu jiné řešení vlastní budoucnosti. Vybral si ale sám. Takhle alespoň budeme mít i my v příští sezóně o motivaci postaráno. Porazit McLaren i s Fernandem," má jasno.

Skvělý vůz přiláká skvělé piloty

Kdo bude držet Renault na vítězné vlně zatím ale stále není jisté a ani Briatore neřekl nic nového. "Situace je stále stejná. Ve startovním poli jsou tři čtyři jezdci, kteří s naším vozem mají na to vyhrávat. Od konkurence Michael Schumacher a Kimi Räikkönen. A pak naše dvojka, odcházející Fernando a Giancarlo Fisichella. Dále jsou tu mladí piloti s velkým potenciálem do budoucna, jako například Lewis Hamilton a Heikki Kovalainen," vyjmenoval možné posily.

"Náš úkol je jasný: připravit vůz, který bude lepší než monoposty ostatních týmů. Taková záruka může přilákat i ty nejlepší piloty, jejichž angažmá u Renaultu může dnes znít jako holá pošetilost," dodal boss mistrovské stáje.

Reklama

Související témata: