Hlavní obsah

Schumacher boj o titul nevzdává

MONTREAL/PRAHA

Na poslední chvíli zachránil Michael Schumacher při nedělní Velké ceně Kanady druhé místo. I tak se ale jeho ztráta na lídra průběžného pořadí světového šampionátu Fernanda Alonsa, který v Montrealu vyhrál čtvrtý závod v řadě, zvětšila na 25 bodů. "Strategie do dalších závodů je jednoduchá: musíme dál útočit," nevzdává se německý jezdec.

Článek

Závod v Kanadě uzavřel první polovinu osmnáctidílného seriálu, jemuž zatím Alonso neochvějně vládne. "Strategie do dalších závodů je jednoduchá: musíme dál útočit. Tímhle heslem se řídíme během celého roku a stejně se budeme koncentrovat i v následujících závodech. Uvidíme, jak se bude všechno dál vyvíjet. Jinou strategii ale mít nemůžeme," uvedl německý jezdec po závodu na okruhu Gillese Villeneueva.

Alonso si v dosavadním průběhu sezóny vede v barvách Renaultu výtečně, sedm závodů z devíti vyhrál a dvakrát byl druhý. Schumacher přesto doufá, že ztraceno nic není. "Dvakrát se nám podařilo Fernanda porazit. Matematicky je vše stále otevřené a my boj nevzdáme," prohlásil sedminásobný mistr světa.

Rychlá kola formulí se znovu roztočí už tento víkend na okruhu v americkém Indianapolisu, který byl loni svědkem skandálního závodu, v němž se na trati prohánělo pouhých šest vozů, na jejichž ráfcích byly pneumatiky Bridgestone. Čtrnáct jezdců z rodiny Michelinu se z bezpečnostních důvodů na start nepostavilo.

Schumacher si tak loni v USA dojel snadno pro vítězství, jediné v uplynulé sezóně. "Loňský rok je za námi. Věřím, že fanoušci loňské zklamání vyhnali z hlavy a budou jich zase plné ochozy. Závod v Indianapolisu patří tradičně k těm s nejlepší diváckou podporou," dodal.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články