Hlavní obsah

Král Slunce Alonso zavedl ve formuli absolutismus

Michaela Schumachera v nejlepších letech připomíná tisku lídr šampionátu formule jedna Fernando Alonso, jenž si v neděli v Kanadě připsal čtvrtý triumf za sebou a v polovině seriálu míří za obhajobou titulu. Podle španělského deníku Marca je pilot Renaultu jako francouzský král Ludvík XIV., také jeho vláda je neomezená.

Článek

"Alonso je Král Slunce a udržuje absolutismus ve formuli jedna. Vládne pevnou rukou bez 'když' a 'ale'," píše Marca a Cardena Ser přidává, že úřadující šampion nemá konkurenci. "Je rychlejší než vítr, nemá žádné rivaly," tvrdí list.

Jedinou vážnější překážkou mezi Alonsem a jeho druhým titulem za sebou je po polovině mistrovství světa nestárnoucí Michael Schumacher. Sedminásobný šampión dojel v Montrealu opět druhý a na svého nástupce ztrácí 25 bodů. "Druhé místo je v pořádku, ale ani tentokrát vlastně nedošlo k žádnému opravdovému duelu s Alonsem. Španěl se čím dál víc podobá Schumimu z jeho zlatých let," píše italská Gazzetta dello Sport.

"Schumi, tak to bychom měli," podotýkají Němcovi krajané v deníku Bild, podle nichž je boj o mistrovský titul u konce. Alonso překonal o dva body rekord sedmatřicetiletého Němce z roku 2002 a po devíti závodech nasbíral již 84 bodů. "Děda Schumacher vybojoval nečekané druhé místo, jen díky němu ještě není šampionát úplně rozhodnutý," nevzdává se naděje pro jedničku Ferrari italská La Stampa.

Tuttosport připomíná, že Schumacher získal na okruhu Gillese Villeneuvea 1000. bod v kokpitu ferrari, ale příliš důvodu k oslavám nemá. "V souboji s Alonsem musel starý Schumi kapitulovat. Španěl po čtvrtém vítězství za sebou zářil," dodává deník.

Reklama

Související témata: