Hlavní obsah

Alonso: Na Hockenheimu shodíme Ferrari ze sedla

PRAHA/MAGNY COURS

Až operativní změna počtu zastávek v boxem pomohla Fernandu Alonsovi při nedělní Velké ceně Francie formule 1 k druhému místu. Španělský pilot stáje Renault absolvoval o jednu návštěvu u mechaniků méně než Felipe Massa s vozem Ferrari, získal osm bodů a dovolil Michaelu Schumacherovi snížit ztrátu v pořadí MS jen o dva body.

Článek

Alonso v dosavadním průběhu sezóny vyhrál šest závodů, poslední dvě Velké ceny ale ovládl Schumacher. Německý jezdec stáje Ferrari tak dohromady ukrojil z náskoku obhájce osm bodů a sedm závodů před koncem letošního ročníku ztrácí 17 bodů.

"Věděli jsme, že Michael je podobně jako v Imole nebo na Nürburgringu rychlejší než my. Na vítězné vlně se ale do konce sezóny neudrží. Osobně věřím, že jeho série skončí už za dva týdny na Hockenheimu," prohlásil Alonso.

Oba jezdci Ferrari vyráželi do závodu v Magny Cours podobně jako při Velké ceně USA v Indianapolisu z první řady a po startu se usadili v čele. Massa držel za zády Alonsa a umožnil tak Schumacherovi, aby si vypracoval náskok. Španělský pilot dělal co mohl, aby se před Brazilce dostal, vedení Renaultu ale nakonec sáhlo ke změně strategie.

"Když jsme viděli, že Ferrari pojede na tři zastávky, bylo jasné, že na trati je porazíme jen těžko. Proto jsme se rozhodli zajet do boxů jen dvakrát, což nám pomohlo ke druhému místo. Pokud se ohlédnu, z jaké pozice jsem do závodu startoval, tak jsem v lepší umístění ani nedoufal," doplnil Alonso

Reklama

Související témata: