Hlavní obsah

Kvalifikaci F1 v Německu vyhrál Vettel, Hamilton nedojel

Hockenheim

Pořádné drama nabídla sobotní kvalifikace na Velkou cenu Německa F1. Sebastian Vettel ji okruhu v Hockenheimu ovládl a do závodu vystartuje se svým Ferrari v neděli z prvního místa. To úřadující mistr světa Lewis Hamilton s Mercedesem, jenž byl v pátečních trénincích vždy druhý, měl technické problémy a do závodu odstartuje až ze čtrnácté pozice.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Z prvního místa do nedělní Velké ceny Německa formule 1 odstartuje domácí Sebastian Vettel.

Článek
Fotogalerie

Z první řady půjde v neděli do boje jiný pilot Mercedesu - Valtteri Bottas. Ten byl v kvalifikaci druhý nejrychlejší. Na chvíli se dokonce dostal na špičku a mohl myslet na pole position, jenže Vettel mu jeho postavení brzy sebral. Vybojoval 55. pole position v kariéře a bude tak útočit z nejvýhodnější pozice na svůj první triumf na okruhu v Hockenheimu.

Hamilton měl dokonce tak velké problémy se svým monopostem, že jej musel už v první části kvalifikace odstavit. Doplatil nejspíš na agresivní styl jízdy a čeká ho start ze sedmé řady.

Dvacetiletý Nizozemec Max Verstappen z Red Bullu, který překonal v druhém tréninku na Velkou cenu Německa formule 1 traťový rekord a vymazal z tabulek čas německé legendy Michaela Schumachera, skončil v kvalifikaci až čtvrtý.

Kvalifikace na Velkou cenu Německa formule 1 v Hockenheimu:
1. Vettel (Něm./Ferrari) 1:11,212
2. Bottas (Fin./Mercedes) -0,204
3. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,335
4. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,610
5. Magnussen (Dán./Haas) -0,988
6. Grosjean (Fr./Haas) -1,332
7. Hülkenberg (Něm./Renault) -1,348
8. Sainz (Šp./Renault) -1,480
9. Leclerc (Mon./Sauber) -1,505
10. Pérez (Mex./Force India) -1,562.

Reklama

Související témata: