Hlavní obsah

Nejmenuji se Schumacher, proto nemůžu vyhrát, tvrdí frustrovaný jezdec formule 3

Ještě šest závodů před koncem sezóny Daniel Ticktum vedl průběžné pořadí šampionátu formule 3. Nyní před posledním závodním víkendem ztrácí na vedoucího Micka Schumachera devětačtyřicet bodů a je hodně překvapený z toho, jak se syn legendárního jezdce zlepšil. „Bojuji v předem prohrané bitvě, protože mé příjmení není Schumacher,“ prohlásil devatenáctiletý Ticktum.

Foto: Profimedia.cz

Mick Schumacher.

Článek

To, co předvádí Mick Schumacher v posledních několika závodech šampionátu formule 3, je nevídané. Devatenáctiletému mladíkovi se na začátku sezóny příliš nedařilo, často nebodoval a rozhodně by o něm nikdo nehovořil jako o adeptovi na titul. Během druhé poloviny roku však došlo k velké změně. Syn sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera začal nejen pravidelně bodovat, ale hlavně vyhrávat.

V průběžném pořadí šampionátu se rázem vyhoupl na druhé místo a před minulým závodním víkendem ztrácel na tehdy vedoucího Ticktuma už jen tři body. A teď zářil zase. Schumacher na Red Bull Ringu ovládl další dva závody a ve třetím skončil druhý. Ticktum si za celý víkend připsal šestnáct bodů a o vedení přišel.

Schumacherův náskok před závěrečnými třemi závody činí 49 bodů a frustrovaný Ticktum se do svého velkého rivala a jeho týmu Prema pustil: „Jejich rychlost bych popsal jako zajímavou,“ prohlásil mnohoznačně Brit na webu motorsport.com. „Jsem si jistý, že by se mnou mnoho lidí v padocku F3 souhlasilo. Neříkám, že se děje něco nelegálního. Jen naznačuji, že ta rychlost přišla najednou.“

„Bojuji v předem prohrané bitvě, protože mé příjmení není Schumacher,“ dodal jezdec juniorské akademie Red Bullu. Mick Schumacher Ticktumovy výroky příliš nechtěl komentovat. „Vůz je skvělý. Všichni se během roku vyvíjejí, nikdy jsme nepřestali pracovat a učit se. Jako tým jsme se posunuli, zatímco jiní možná zůstali na místě,“ vysvětloval. „Přeji Danielovi hodně štěstí, aby zůstal v boji o titul, ale soustředím se hlavně na sebe,“ uzavřel Mick Schumacher.

Reklama