Hlavní obsah

Vršecký klepe na bránu zlatého hattricku, v Číně vyhrál další závody

Wu-chan

Automobilový jezdec David Vršecký ovládl další dva závody čínského šampionátu tahačů a nezadržitelně míří za třetím titulem v řadě. Dvojnásobný evropský šampión si další výhry připsal v netradičních podmínkách, ve Wu-chanu totiž jezdci závodili na městském okruhu.

Foto: Buggyra media

David Vršecký na trati ve Wu-chanu.

Článek
Fotogalerie

"Je to tu hodně zajímavé. Jedná se o městský okruh, takže jezdíme v úzkých uličkách. Trať je obehnána betonovými zdmi, do zatáček tak není skoro vůbec vidět. Kdyby se za rohem něco přihodilo, je téměř nemožné se tomu vyhnout," řekl Vršecký před závody.

S premiérou se ale vyrovnal bez problémů a připsal si další dvě vítězství. Dosud vyhrál všechny čtyři jízdy letošního seriálu. "Jsme maximálně spokojeni. Dvakrát jsem vyhrál, navíc vždy druhý dojel kolega Kung Pin, takže vedeme i v týmech," pochvaloval si Vršecký.

Čínskou sérii letos absolvuje s novým autem. "Poprvé má čínský motor, stavělo se jinak u nás v Roudnici. Doufám, že zase vyhrajeme, auto je čumákové, dost podobné evropskému," doplňuje Vršecký, jinak také šéfkonstruktér stáje.

Čínský šampionát skončí v listopadu v Čchin-chuang-tao.

Reklama