Hlavní obsah

Nuda! I světový šampión přiznal, že u formule 1 usínal. Teď volá po jakékoliv změně

Praha

Nuda, nuda, nuda. Tak je v posledních letech hodnocen světový šampionát ve formuli 1. Není to ale názor jen fanoušků, stejně se vyjadřují i jezdci. Velkým kritikem je už dlouho Fernando Alonso. Dvojnásobný mistr světa, který na konci sezóny z formule 1 odejde, mluví o tom, jak je vše předvídatelné.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Lewis Hamilton.

Článek

Teď se k němu přidal i Lewis Hamilton. Jezdec Mercedesu zároveň přišel s návrhem, jak šampionát alespoň trochu zpestřit. „Pamatuji si, že když jsem byl malý kluk a sledoval jsem formuli 1, tak jsem po startu usínal,“ přiznal Hamilton na webu motorsport.com. „Jsem si jistý, že i nyní jsou lidé, kteří hned po startu usnou a probudí se chvíli před koncem, až když jim zvoní budík.“

„Byly ale závody a tratě, u kterých jsem vydržel a byl celou dobu napnutý. Letos bychom za takový závod mohli označit Baku. Hodně závodů však stále není vůbec vzrušujících. Podívejme se na tyto tratě a zkusme vymyslet, co by se dalo udělat jinak,“ vyzývá vedení formule 1 třiatřicetiletý Brit.

„Myslím, že jednou ze změn, která by byla potřeba udělat, se týká stereotypu. Máme totiž zažitý stereotyp čtyř dnů, které jsou naprosto stejné jednadvacetkrát v roce,“ vysvětloval čtyřnásobný světový šampión. „Chce to více dynamiky. Na některých okruzích to musí být jiné, protože jsou nudné.“

„Chtělo by to na nich vytvořit takový super víkend,“ navrhl Hamilton „Jsem pro každou změnu. Třeba start v obráceném pořadí. Jakákoliv změna by totiž alespoň na chvíli znamenala zase nějaké vzrušení,“ uzavřel jezdec, který již tuto neděli může do své sbírky přidat další titul. Stačí mu, aby ve Velké ceně USA získal o osm bodů více než jeho největší rival, Sebastian Vettel z Ferrari.

Reklama

  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články