Hlavní obsah

Frustrace? Kdepak! Talentovaný mladík má podle svých slov s těžkými obdobími již zkušenosti

Praha

Mnoho jezdců by bylo v jeho situaci frustrováno, George Russell však doufá, že těžké období, které právě u Williamsu prožívá, ho zocelí. Jednadvacetiletý Brit v letošní sezoně ve formuli 1 zatím nezískal ani bod a stále čeká na nějaké větší vylepšení vozu. „S náročnými okamžiky v kariéře už mám zkušenosti,“ tvrdí talentovaný mladík.

Foto: Profimedia.cz

George Russell.

Článek

Přesun z formule 2 do formule 1 není pro jezdce zcela jednoduchý, obzvláště když máte nejslabší monopost v poli. Williams letos nezvládl přichystat svůj nový vůz včas a piloti začali oproti soupeřům s testováním o několik dní později. Navíc tým stále nemá dostatek součástek, takže závodníci musí jezdit opatrněji než konkurence.

Mnoho mladíků, které by podobná zkušenost v první sezoně ve formuli 1 potkala, by určitě tato záležitost hodně rozladila. Loňský vítěz formule 2 to však bere s nadhledem. George Russell tvrdí, že během své kariéry už si nějaká těžká období zažil, takže ví, že ho tahle situace může jen posílit. „Není to můj první těžký rok,“ prohlásil jezdec Williamsu na webu Motorsport.com.

„Někdy je to tak, že vaše kariéra je dokonalá, pak se ale najednou objeví potíže a vy nevíte, jak je zvládnout. Během mé kariéry jsem už několik náročných chvil zažil, takže už s tím mám zkušenosti,“ vyprávěl jednadvacetiletý Brit, který zavzpomínal na léta ve formuli 3, kde se mu úplně nedařilo.

„Můžete to nazvat jako budování charakteru. Moje dvě sezony ve formuli 3 nebyly ani zdaleka perfektní. Neměl jsem dobré auto. Bral jsem to ale jako výzvu. I to ze mě udělalo jezdce, jakým jsem nyní. Naučil jsem se díky tomu mnoho věcí,“ vysvětloval dál Russell, kterého stejně jako ostatní čeká tento víkend Velká cena Španělska. V ní by rád vylepšil svůj nejlepší letošní výsledek, kterým je patnácté místo.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint