Hlavní obsah

Červená katastrofa! Italská média se opět pustila do Ferrari, které neví, jak se dostat z krize

Barcelona/Praha

Ferrari přivezlo do Španělska nejen vylepšené aerodynamické prvky, ale i nový motor. Všichni očekávali, že by mohlo začít šlapat na paty dominantnímu Mercedesu. Nestalo se. V nedělním závodě jezdci italského týmu skončili pod stupni vítězů, když je ještě předčil Max Verstappen z Red Bullu. Není divu, že italská média se opět do Ferrari pořádně pustila a shodují se, že je stáj bezradná.

Foto: Profimedia.cz

Mattia Binotto.

Článek

Třeba Gazzetta dello Sport mluví o tom, že Ferrari se nyní nachází ve skutečné krizi. Zatímco Mercedes stále vítězí a píše historii, Ferrari zažívá další a další potupy a nepovedené závody. Stejně se vyjadřují i další média. „Ferrari se hroutí, auto je pomalé a nikdo neví, z jakého důvodu,“ píše Corriere della Sera.

„Červená katastrofa v Barceloně!“ hlásí Tuttosport a dále píše o tom, že Sebastian Vettel už není soupeřem Lewise Hamiltona. Ferrari by mělo vše vsadit na Charlese Leclerca. I La Stampa hovoří o katastrofě pro Ferrari. Podle deníku je titul, který si tak moc v letošní sezoně v týmu přáli, pryč.

„Temná noc pro Maranello, které je bezmocným svědkem nesporné dominance Mercedesu, a to bez možnosti změny situace. Binotto ani jeho tým nemají nápady, jak se z toho rychle dostat. Víkend v Barceloně potvrdil velkou ztrátu na Mercedes, britský šampion míří za šestým titulem,“ píše Il Giornale.

Mattia Binotto po nedělní Velké ceně Španělska přiznal, že jeho tým skončil daleko za očekáváním. Podle jeho slov jsou však všichni v týmu stále dobře naladěni a udělají vše pro to, aby Ferrari ještě do bojů o titul zasáhlo. O několik hodin později však připustil, že může být špatný i celý koncept vozu. To by však napravit už letos nejspíš nestihli...

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace