Hlavní obsah

Světový šampion vyloučil návrat. Formule 1 už pro něj prý není dostatečně atraktivní

Praha

O tom, co bude dělat v příští sezoně, už prý má jasno. Zatím si to však nechává pro sebe. Fernando Alonso nyní pouze prozradil, že návrat do formule 1, o kterém se poslední dobou hodně spekulovalo, to konat nebude. „To, co mi F1 v posledních letech mohla nabídnout, není pro mě osobně dostatečně atraktivní,“ prohlásil španělský jezdec.

Foto: Sport.cz

Fernando Alonso.

Článek

Fernando Alonso nedávno ukončil spolupráci s Toyotou a okamžitě se objevily spekulace, že by se v příští sezoně mohl vrátit do formule 1. Španělský jezdec informace nijak nevyvracel a sem tam prohodil, že kdyby mu byl nabídnut vítězný vůz, o šampionátu v F1 by uvažoval. Teď však přišel s tím, že formule už pro něj není dostatečně atraktivní.

„To, co mi formule 1 v posledních letech mohla nabídnout, není pro mě osobně dostatečně atraktivní,“ uvedl Alonso na webu f1i.com. „Byla to pro mě výjimečná etapa, ale v F1 už nyní nenacházím výzvy, které bych mohl překonat,“ vysvětloval světový šampion z let 2005 a 2006.

„Mám jasnou představu o tom, co budu nyní dělat. Nenechávám si otevřené zadní dveře a nečekám, že mi někdo zavolá. Vždy jsem si chtěl vybírat, kde budu závodit, protože to mě dělá šťastným. Co budu dělat, už mám ve své hlavě a včas to oznámím,“ dodal sedmatřicetiletý Alonso, který zároveň vyloučil i účast na slavném Dakaru.

„Je to atraktivní podnik. Ale je odlišný od mých jezdeckých dovedností. Nikdy jsem na šotolině nezávodil a pokusit se o to v nejtěžší rallye na světě by bylo najednou extrémní," uzavřel Alonso, který má i nadále za cíl získat slavnou Trojkorunu motorsportu. Velkou cenu Monaka a čtyřiadvacetihodinovku v LeMans už vyhrál, a tak mu k jejímu zisku chybí už jen vítězství v Indy 500.

Reklama