Hlavní obsah

Tomu říkáte dobrý začátek? Kvjat nechápal, za co Red Bull chválí jeho bývalého kolegu

Monza/Praha

Ještě donedávna byli Alexander Albon a Daniil Kvjat kolegové, teď už se však příliš nemusí. Důvod? Nejspíš odchod Albona do Red Bullu, který si talentovaného mladíka vybral a do Toro Rosso ke Kvjatovi vrátil Pierra Gaslyho. Při své premiéře u Red Bullu dojel Albon pátý a tým si ho nemohl vynachválit. „Nechápu, z jakého důvodu tomu říkají dobrý začátek,“ rýpl si Kvjat.

Foto: Profimedia.cz

Daniil Kvjat se pustil do svého bývaleho kolegy Alexandera Albona.

Článek

Když během letní přestávky udělal Red Bull ve svém týmu změnu a vyměnil Pierra Gaslyho za Alexandera Albona ze stáje Toro Rosso, tvrdil Daniil Kvjat, že respektuje rozhodnutí, že si nevybrali jeho. Podle svých slov chápe to, že talentovanému mladíkovi chtějí dát příležitost a vyzkoušet si ho.

Teď už to ale tak idylicky nevypadá. Albon při své premiéře u Red Bullu dojel minulý týden v Belgii pátý, když startoval ze sedmnáctého místa. Tým si ho nemohl vynachválit. Vedení se líbily jeho předjížděcí manévry, že se nedopustil žádných chyb a celkově výkon ohodnotilo jako dobrý začátek.

S tím však ale rozhodně nesouhlasí Albonův bývalý kolega Daniil Kvjat. Ten Albona během závodu za sebou dlouhou dobu dokázal udržet a myslí si, že chvála je přehnaná. „Nechápu, z jakého důvodu tomu říkají dobrý začátek,“ prohlásil Kvjat na webu motorsport.com. Strávil za mnou šestatřicet kol v autě Red Bullu, a to startoval přede mnou,“ vysvětloval jezdec týmu Toro Rosso, který startoval devatenáctý a dojel sedmý.

„Kdyby zůstal v Toro Rosso, tak by to byl pro něj vynikající závod, ale je v Red Bullu,“ rýpal ruský jezdec dál. „Jen komentuji, co jsem viděl. Možná to bylo maximum, kterého Red Bull byl tady schopný dosáhnout, to nemůžu říct. Realita je ale taková, že jsme po většinu závodu spolu soupeřili. Držel jsem Red Bull za sebou, což je příjemné a znamená to, že nám se závod podařil,“ dodal Kvjat, který se stejně jako ostatní už chystá na nadcházející Velkou cenu Itálie.

Reklama

Související témata: