Hlavní obsah

Alonso: Boj o titul začne až o víkendu ve Francii

PRAHA

Potvrdí Lewis Hamilton svou nadvládu ve formuli 1 i během víkendové Velké ceny Francie? Osmý závod sezóny na okruhu Magny-Cours přinese pokračování napínavé bitvy, v níž má zatím navrch nováček mistrovství na úkor dvojnásobného šampióna Fernanda Alonsa. „Návrat do Evropy mi prospěl. Mistrovství začne právě teď,“ říká bojovně španělský jezdec.

Článek

Alonso po sedmi odjetých závodech ztrácí v pořadí mistrovství na svého týmového kolegu ze stáje McLaren deset bodů, tragédii z toho ale během příprav na závod ve Francii nedělal. „Myslím, že mi návrat šampionátu do Evropy prospěl. Mistrovství začne právě teď. Máme za sebou jen sedm závodů a já se před Magny-Cours cítím hodně v pohodě a jsem plný optimismu,“ uvedl španělský jezdec.

V posledních dvou závodech v severní Americe Alonso duel s Hamiltonem prohrál a mladý Brit na premiérové vítězství v Kanadě navázal i před dvěma týdny v Indianapolis. Před závodem ve Francii ale Hamilton připustil, že okruh v Magny-Cours není jeho nejoblíbenější. „Při loňských závodech seriálu GP2 jsem nejprve havaroval a ve druhé jízdě jsem se prokousával po startu z devatenáctého místa až na pátou příčku. Pozitivní je, že se dá předjíždět,“ prohlásil.

„Ve Francii ale nemusím vyhrát. Klíčový je samozřejmě zisk co největšího počtu bodů, ale za skvělé bych považoval jakékoliv umístění na stupních vítězů,“ doplnil dvaadvacetiletý pilot, jenž v dosavadním průběhu mistrovství jako jediný ze startovního pole ani jednou nechyběl mezi nejlepšími třemi.

Hamilton se spíš už psychicky připravuje na další závod, který bude hned následující víkend hostit britský Silverstone. „Samozřejmě, že se mnohem víc těším na Velkou cenu Británie. Silverstone je můj domácí okruh,“ uzavřel.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny