Hlavní obsah

Hamilton by měl podle otce dostat v McLarenu přidáno

MAGNY COURS

Skvělé výkony Lewise Hamiltona v mistrovství světa formule 1 by se měly podle jeho otce odrazit i na bankovním kontu britského nováčka v seriálu. Podle španělského listu Marca Anthony Hamilton, který dělá svému synovi manažera, chce po vedení týmu McLaren, aby vylepšil dvaadvacetiletému jezdci finanční podmínky.

Článek

K nynějšímu ročnímu platu 300 tisíc dolarů by podle jeho představ měly přibýt další tři milióny. Překvapivý lídr šampionátu by se tak alespoň trochu přiblížil mnohamiliónovému kontraktu svého týmového kolega Španěla Fernanda Alonsa, dvojnásobného mistra světa.

Hamilton se po třetím místě v Magny Cours připravuje na netrpělivě očekávaný debut v F1 na domácí půdě, v neděli vyrazí do Velké ceny Británie v Silverstonu s náskokem 14 bodů na Alonsa. Porážka od obou vozů Ferrari v nedělním závodě ho nechává klidným.

Nerozhodila ho ani více než půlminutová ztráta na vítěze Grand Prix Francie Fina Kimiho Räikkönena. "Myslím, že na tom můžeme být pořád velmi dobře. Tým velmi tvrdě pracuje na zlepšení, víme, že příště budeme rychlejší. Pokud budeme dál podávat spolehlivé a vyrovnané výkony, nevidím důvod, proč bychom nemohli bojovat o vítězství," uvedl Hamilton, který po všech osmi letošních závodech stanul na stupních vítězů.

Reklama