Hlavní obsah

Hamiltonovi tleskali i za třetí místo

SILVERSTONE

Pole position nedokázal Lewis Hamilton na domácí trati proměnit ve vítězství, přesto se v Silverstone dočkal obrovských ovací od více než sta tisíc diváků na okruhu i za třetí místo v cíli.

Článek

„Ten bouřlivý potlesk mě hřál na duši. Sice jsem neměl na vítězství, ale vzešlo z toho další pódium, což je fajn,“ tvrdil 22letý nováček MS, jenž prodloužil jedinečnou sérii, protože ani v devátém závodě kariéry nechyběl na stupních. Gratulovala mu k tomu i další ikona britského sportu David Beckham, který byl v boxech jako VIP host i s manželkou Victorií. Hamilton byl doma pod velkým tlakem, triumfem v sobotní kvalifikací však publikum i sebe naladil na vítěznou notu.

„Viděl jsem, jak lidé po mém nejrychlejším kole jásají a všude vlály britské vlajky, tak jsem za volantem také křičel, až jsem málem ztratil hlas,“ říkal pro TV Nova jezdec, jehož současná obliba ve Velké Británii dosáhla takových rozměrů, že vedení stáje McLaren uvažuje o jeho přestěhování do jiné země.

„Rozdal jsem tu možná víc autogramů než všichni soupeři dohromady, ale snažil jsem se být uvolněný a dělat lidem radost,“ tvrdil Hamilton. Při nedělním závodu se ale poprvé v sezóně trápil, možná i vinou horšího nastavení vozu. Sice vedl 16 kol, jenže si nebyl schopen vybudovat náskok, a pak jeho šance na prvenství zhatila chybná reakce při první zastávce v boxech.

„Brzy mi odešly pneumatiky. Měl jsem i problémy s rovnováhou zadní části vozu a k tomu ten pit stop. Už jsem myslel, že mi technik s lízátkem ukáže, že mám jet, ale musel jsem pak zase dupnout na brzdu,“ řekl Hamilton.

Od té chvíle jen sledoval rychlejšího Räikkönena i týmového kolegu Alonsa. „Musím poděkovat fanouškům, byli celý víkend neuvěřitelní. Bez jejich podpory by to byl pro mne mnohem těžší závod,“ uzavřel mladík, který zůstává lídrem MS.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.