Hlavní obsah

Massa se nevzdává myšlenek na titul

PRAHA

Ačkoliv nedělní Velká cena Velké Británie neskončila pro Felipeho Massu podle představ a pilot stáje Ferrari klesl v průběžném pořadí světového šampionátu na čtvrté místo, nebere brazilský jezdec situaci nijak tragicky. Osm závodů před koncem sezóny stále živí naději na titul, i když na lídra šampionátu Lewise Hamiltona ztrácí devatenáct bodů.

Článek

„Nikdy se nevzdávám,“ řekl Massa britskému motoristickému magazínu Autosport. „Boj o titul je stále otevřený. Jsme teprve v polovině sezóny a do konce šampionátu zbývá ještě dost závodů. To je povzbuzující. Především s ohlédnutím na konkurenceschopnost našeho vozu,“ dodal letošní vítěz závodů v Bahrajnu a Španělsku.

Šestadvacetiletý rodák ze Sao Paula je navíc přesvědčen, že okruhy, na nichž se zbytek seriálu pojede, budou rudým vozům sedět. „Myslím, že nám tratě v druhé polovině šampionátu padnou. Do budoucna hledím optimisticky, to špatné je snad už za námi,“ uvedl vítěz čtyř Velkých cen.

V Silverstonu Massova naděje zhasla hned na startu spolu s motorem jeho ferrari. Brazilec musel do závodu vyrazit z boxu a po odvážné stíhací jízdě dokázal vyválčit alespoň páté místo. Před Velkou cenou Německa na Nürburgringu, která se jede příští víkend, věří, že bude mít větší štěstí. „V posledním závodě jsem ho mnoho neměl. Vůz byl výborně připravený, ale ten problém na startu... V Německu snad bude všechno v pořádku. Cítím, že by mělo být,“ uzavřel Massa.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články