Hlavní obsah

Po titulu v sedmém nebi? Kdepak! Nový král F1 se viděl daleko výš

Austin/Praha

Zářil jako sluníčko. Působil uvolněně, na tváři mu hrál spokojený úsměv. Brit Lewis Hamilton si užíval po Velké ceně USA toho, že se stal pošesté v kariéře mistrem světa F1. "Těžko popsat, jak se cítím. Sedmé nebe to není ani náhodou, jsem teď někde daleko, daleko nad ním," citovala Hamiltona agentura Reuters.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Hrdý šampion. Lewis Hamilton se pošesté v kariéře stal mistrem světa formule 1.

Článek
Fotogalerie

Hamilton v Americe usiloval i o vítězství, ale nakonec skončil druhý. I to mu bez problémů stačilo k získu mistrovského titulu. "Když mi bylo šest sedm let, tak mi táta řekl, abych se nikdy nevzdával. Je to takové naše rodinné heslo. Taky dneska jsem bojoval, co to šlo a doufal jsem, že zvítězím, ale neměl jsem na to pneumatiky," prohlásil Hamilton.

Čtyřiatřicetiletý Brit získal šest titulů jako druhý jezdec v historii. Na druhé příčce pořadí se osamostatnil před pětinásobným šampionem Argentincem Juanem Manuelem Fangiem, víc už má na kontě pouze sedminásobný mistr světa Němec Michael Schumacher.

Hamilton má navíc na kontě 83 vítězných závodů a už v příští sezoně by mohl zaútočit na Schumacherův rekord 91 výher. "Motivaci má, jak můžete všichni vidět. Osobně si myslím, že jeho výkonnost nemá limity," řekl šéf Mercedesu Toto Wolff. "Nevím, jak to bude s dalšími tituly, ale jako sportovec se cítím ve skvělé formě. Budu bojovat i v dalších závodech," přidal Hamilton.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články