Hlavní obsah

Na novém monopostu McLarenu se podíleli i jezdci. Vypadá skvěle, pochvalovali si

Obhájit loňské čtvrté místo v Poháru konstruktérů. To je cíl McLarenu, který ve čtvrtek prezentoval svůj nový monopost. Vůz MCL35 má stejně jako ten předešlý papájovou a modrou barvu. Změny na něm ale najdeme také, podle slavného konstruktéra Jamese Keye, který do týmu přešel loni z Toro Rosso, má mnohem užší karosérii.

Foto: Sport.cz

McLaren představil svůj nový monopost.

Článek

Fanoušci formule 1 jsou už natěšení. Již příští týden se na okruhu v Barceloně budou testovat nové monoposty všech týmů. Některé stáje své vozy již prezentovaly, jiné je představí až na místě. McLaren se svým autem pochlubil tento čtvrtek. Ve Wokingu byl na pódiu obdivován oběma jezdci Landem Norrisem a Carlosem Sainzem.

Ti se na vzniku nového monopostu podíleli mnohem více než v předešlých letech. Jejich názory a pocity z loňských jízd byly brány více v potaz a vyslyšeny byly i jejich požadavky. „V podstatě jsem ho celé navrhl," líčil s úsměvem Norris na webu Formula 1. „Je to moje auto, už se těším, až ho budu řídit," přiznal a začal vyprávět, jak to celé bylo.

„Tohle auto je založené na loňském roce a na všem, čím jsme si prošli. Bylo do něj vloženo vše, o čem jsme minulý rok mluvili, komentáře a diskuse mezi námi jezdci. Měli jsme na něj mnohem větší vliv, takže proto ho vnímám jako vlastní," vysvětloval talentovaný mladík. „Vypadá skvěle," zhodnotil nový monopost Norrisův týmový kolega Sainz.

Týmu se loni podařilo v Poháru konstruktérů získat čtvrté místo. To by podle vedení týmu letos chtěli obhájit a zároveň by se chtěli zase o něco více přiblížit třem nejlepším týmům ze startovního pole. Častěji by také chtěli stát na stupních vítězů. Loni se jim to podařilo jednou, když Sainz dojel ve Velké ceně Brazílie třetí.

Reklama

Související témata: