Hlavní obsah

Nový monopost Mercedesu už krouží po okruhu. Přijde sedmý titul v řadě?

Dokážou s ním vyhrát sedmý titul v řadě? Mistrovský tým Mercedes představil svůj nový monopost pro světový šampionát F1. Německá stáj do světa pustila nejdříve několik fotografií vozu W11 a poté si ho již na okruhu v Silverstonu vyzkoušeli úřadující světový šampion Lewis Hamilton a jeho kolega Valtteri Bottas.

Foto: Sport.cz

Mercedes představil nový monopost pro nadcházející sezonu F1.

Článek

Mercedes na letošním monopostu trochu pozměnil barvy. Ke stříbrné, která stále převládá, a zelené přibyla ještě červená. Ta je v oblasti airboxu a na bočnicích předního křídla. Důvodem je nový hlavní partner týmu, kterým se stala společnost Ineos. Ta sponzoruje i fotbalové kluby, nebo cyklistický tým.

Mercedes v pátek ráno na sociálních sítích nejprve zveřejnil fotografie nového monopostu a poté se skutečný vůz představil na okruhu v Silverstonu. V rámci filmovacího dne si ho nejprve vyzkoušel Valtteri Bottas a poté do něj usedl šestinásobný světový šampion Lewis Hamilton.

„Je to pro nás skutečně privilegium, že jsme s Valtterim jediní, kteří dostanou možnost řídit tento vůz,“ prohlásil ještě před jízdou Hamilton na webu mercedesamgf1.com. „S inženýry jsem byl neustále v kontaktu a snažil jsem se pečlivě sledovat, co všechno se v továrně dělo. Tento den je tak vzrušující, protože si můžeme pořádně prohlédnout, na čem tento tým tak tvrdě pracoval,“ dodal britský jezdec.

Foto: Sport.cz

Monopost ukázal i Mercedes.

Hamilton stejně jako ostatní jezdci zamíří příští týden do Barcelony, kde se uskuteční předsezonní testy. Šampionát pak odstartuje v polovině března Velkou cenou Austrálie a všichni u Mercedesu doufají, že se Hamiltonovi podaří získat sedmý titul mistra světa, a že také ovládnou posedmé za sebou Pohár konstruktérů.

Foto: Sport.cz

Valtteri Bottas vyzkoušel nový vůz na trati.

Sestavu stáje Mercedes doplnil belgický pilot Stoffel Vandoorne jako oficiální náhradní jezdec. O povinnosti se bude při soutěžních víkendech dělit s Mexičanem Estebanem Gutiérrezem, který v týmu už dva roky testuje na simulátorech.

Sedmadvacetiletý Vandoorne v minulosti závodil za McLaren a má na kontě 41 Velkých cen. Aktuálně druhým rokem startuje v seriálu elektrických formulí a po třech závodech vede průběžné pořadí.

V minulé sezoně byl rezervním jezdcem Mercedesu Francouz Esteban Ocon, který bude v tomto roce závodit za Renault.

Reklama

Související témata: