Hlavní obsah

Russell se už nemohl dočkat. Po loňském fiasku, vyjel na trať jako první. Letos to vypadá lépe, pochvaloval si

Barcelona/Praha

Loni během prvních dnů testování musel sledovat své soupeře, jak v Barceloně zkouší nové monoposty. Williams totiž tehdy nestihl připravit auto včas a jezdci mohli do dění na trati zasáhnout až o několik dní později. Letos byl George Russell na okruhu jako první a z nového vozu měl po třiasedmdesáti odjetých kolech radost. „Loni to bylo děsivé, letos to vypadá mnohem lépe,“ pochvaloval si talentovaný mladík úvodní den testů.

Foto: Sport.cz

George Russell.

Článek

Testování nového monopostu se už nemohl dočkat. Není divu. Zatímco loni během úvodních dnů neměl připravený vůz a připadal si jako v hororu, letos už se s ním mohl pochlubit fanouškům. George Russell doufá, že po loňské sezoně, ve které vůbec nebodoval a obsadil v šampionátu poslední místo, už teď půjde vše jen k lepšímu.

Během úvodního dne testování odjel talentovaný Brit třiasedmdesát kol a vládla u něj spokojenost. „Mám dobrý pocit,“ přiznal Russell na webu formula1.com. „Ovládání vozu je mnohem lepší. Už od úvodního kola jsem mohl jet s autem na hraně, a to je oproti loňsku velká změna,“ pochvaloval si.

„Opravdu, loni to bylo děsivé, těžko jsme si budovali sebevědomí, letos to vypadá mnohem lépe. Pro lidi, kteří na novém monopostu makali celé dny, muselo být úžasné vidět, jak vyjíždíme na trať jako první. Pomůže nám to i po psychické stránce,“ líčil jezdec, který před dvěma roky ovládl šampionát ve formuli 2.

„Celková konstrukce vozu je na jiné úrovni, než byla ta loňská, také design je jinde. Auto vypadá dobře a podle všeho by mohlo být i rychlé. Nemůžeme se už dočkat startu sezony, snad si v ní pořádně zazávodíme,“ dodal spokojený Russell, kterého stejně jako jeho soupeře čeká ještě další testování na okruhu.

Reklama