Hlavní obsah

McLaren smí před příští sezonou upravit svůj vůz pro nový motor

Londýn

Tým formule 1 McLaren bude smět před příští sezonou provést úpravy na svých monopostech, které budou nově místo motorů Renault pohánět agregáty Mercedes. Stáj se chystá změnit dodavatele pohonných jednotek jako jediná v seriálu a dostane proto výjimku. Už dříve se totiž týmy a vedení šampionátu dohodly, že z úsporných důvodů zůstanou příští rok u letošních modelů.

Foto: Sport.cz

Tým formule 1 McLaren bude smět před příští sezonou provést úpravy na svých monopostech, které budou nově místo motorů Renault pohánět agregáty Mercedes.

Článek

"Tohle rozhodnutí nemá vliv na náš přechod k pohonným jednotkám Mercedes pro rok 2021. Bude nám umožněno udělat nezbytné změny na autech, abychom to sladili," uvedl šéf McLarenu Andreas Seidl na týmovém webu.

Letošní ročník seriálu mistrovství světa F1 kvůli pandemii koronaviru ještě nezačal. Úvodní Velké cena Austrálie, která byla na programu 15. března, byla zrušena stejně jako nejslavnější květnová Grand Prix v Monaku. Šest dalších závodů bylo odloženo a vedení F1 doufá, že alespoň pro některé se podaří najít náhradní termín.

Aktuálně nejbližším podnikem je 14. června kanadská Grand Prix v Montrealu. Zástupci F1 doufají, že se letos stihne odjet alespoň 15 až 18 závodů z původního dvaadvacetidílného seriálu.

Kvůli očekávaným velkým finančním ztrátám bylo o rok odloženo chystané zavedení úprav technických a finančních pravidel, které měly vstoupit v platnost od příští sezony a přinést do seriálu větší vyrovnanost a napětí. Stáje proto budou z úsporných důvodů příští rok pokračovat s letošními monoposty.

Reklama

Související témata: