Hlavní obsah

Virtuální vládce Leclerc! Zaznamenal druhé vítězství za sebou

Pilot stáje Ferrari Charles Leclerc vyhrál počítačovou Velkou cenu Číny a ve virtuálním seriálu formule 1 zaznamenal druhé vítězství za sebou. Dvaadvacetiletý monacký jezdec na rozdíl od předchozího měření sil na okruhu v Melbourne vyhrál v Šanghaji i kvalifikaci a triumfoval před rivalem z F1 Alexanderem Albonem.

Foto: Pool New, Reuters

Charles Leclerc na snímku z loňského reálného závodu ve Spa. Ilustrační foto.

Článek

Třetí skončil čínský účastník seriálu formule 2 Čou Kuan-jü, kterému k posunu na bronzovou pozici pomohla penalizace dalšího pilota se zkušenostmi z F1 Stoffela Vandoornea. Počítačová hra přidala belgickému jezdci k výslednému času tři trestné sekundy za opakované přestupky.

Závodů na simulátoru se tentokrát zúčastnilo šest aktuálních aktérů mistrovství světa F1, i když Lando Norris opět ani neodstartoval kvůli potížím s hardwarem. Antonio Giovinazzi z obdobného důvodu závod na 28 kol nedokončil.

Dvacetičlenné startovní pole netvořili pouze soutěžní jezdci. Fotbalový brankář Realu Thibaut Courtois dojel na 15. místě, útočník Lazia Ciro Immobile těsně odvrátil hrozbu předjetí o celé kolo a skončil 17. z 18 klasifikovaných závodníků před golfistou Ianem Poulterem.

V Číně se měl jet o tomto víkendu skutečný závod jako čtvrtý díl mistrovství světa. Sezona formule 1 ale vůbec nezačala kvůli šíření nemoci covid-19 a podoba kalendáře je nejistá. Jako nejbližší možný termín startu ročníku je 5. červenec v Rakousku.

Reklama