Hlavní obsah

Vlastník F1 pomohl některým stájím vyplacením záloh

Některé týmy formule 1 dostaly od vlastníka šampionátu, společnosti Liberty Media, vyplacenou zálohu jako finanční pomoc v krizi způsobené pandemií koronaviru. Oznámil to prezident a jednatel Liberty Media Greg Maffei, aniž by příslušné stáje jmenoval nebo zveřejnil částky. Královská automobilová třída stále čeká na začátek sezony a některé stáje kvůli tomu musely zavést úsporná opatření. Například McLaren, Williams, Renault či Racing Point snížily platy zaměstnancům a daly jim volno.

Foto: Sport.cz

Některé týmy formule 1 dostaly od vlastníka šampionátu, společnosti Liberty Media, vyplacenou zálohu jako finanční pomoc v krizi způsobené pandemií koronaviru.

Článek

"Chceme zajistit, že týmy budou solventní. My je potřebujeme a chceme, aby letos, příští rok a taky potom závodily," řekl Maffei. Devětapadesátiletý americký byznysmen dodal, že Liberty Media je připravena poskytnout v některých případech i další finanční injekce. "Pracujeme i na dalších opatřeních pro týmy, které potřebují pomoc," dodal.

Jeho tým pracuje v současnosti s několika scénáři, jak by mohla vypadat sezona a kalendář. Stále je podle něj možné počítat až s 18 závody, připustil ale také, že v úvahu připadá i nejhorší varianta, tedy že se neuskuteční ani jeden. Situaci v současnosti komplikují neustále se měnící podmínky v jednotlivých zemích. "Ze všech stran se objevují v cestě překážky," konstatoval Maffei.

Podle posledních spekulací by sezona mohla začít v červenci v Rakousku. Ve hře je i možnost uspořádání dvou závodů ve Spielbergu stejně jako potom v Silverstonu. Původní kalendář obsahoval 22 závodů, oficiálně odloženo či zrušeno bylo prvních devět.

Reklama

Související témata: