Hlavní obsah

Zářijová Velká cena Singapuru formule 1 nejspíš nebude

Singapur

Zářijová Velká cena Singapuru formule 1 se letos nejspíš neuskuteční. Tamní organizátoři uvedli, že jim nepřipadá proveditelné uspořádat závod bez diváků.

Foto: Sport.cz

Zářijová Velká cena Singapuru formule 1 se letos nejspíš neuskuteční.

Článek

Formule 1 plánuje rozjet sezonu v červenci dvojitými závody před prázdnými tribunami v Rakousku a Británii. V Singapuru se má podle původního programu jet 20. září, nicméně tamní organizátoři uvedli, že za zavřenými dveřmi závod pořádat nechtějí.

"Naší prioritou je zdraví a bezpečnost fanoušků, dobrovolníků a všech Singapuřanů," řekl mluvčí pořadatelů listu The Straits Times. "Přípravné práce obvykle trvají tři měsíce, ale bude záležet na tom, zda to bude proveditelné za současných vládních nařízení," dodal.

Foto: Pool New, Reuters

Charles Leclerc na snímku z loňského závodu ve Spa.

Loňskou Grand Prix na městském okruhu Marina Bay sledovalo během tří dnů 268 000 diváků, z nichž 40 procent tvořili zahraniční návštěvníci.

Formule 1 musela kvůli koronavirové pandemii od března sedm Velkých cen odložit a tři zrušit. Upravený kalendář ještě nebyl oficiálně zveřejněn, ale v návrzích kolujících po internetu Grand Prix Singapuru není.

Ostrovní země hlásila téměř 27 tisíc případů nákazy koronavirem, což je nejvyšší číslo v Asii v poměru k počtu obyvatel. Infekce se šíří především v přeplněných ubytovnách zahraničních pracovníků. Vláda vyhlásila celostátní omezení pohybu do 1. června.

Reklama

Související témata: