Hlavní obsah

Závody F1 se pojedou, i když se někdo z účastníků nakazí covidem

Pozitivní test na koronavirus u jezdce formule 1 či jiného člena týmu nepovede ke zrušení Velké ceny. Uvedl to šéf šampionátu Chase Carey. Vedení seriálu v úterý oznámilo, že sezona odstartuje s téměř čtyřměsíčním zpožděním 5. července v rakouském Spielbergu.

Foto: Sport.cz

Pozitivní test na koronavirus nepovede ke zrušení Velké ceny (ilustrační foto)

Článek

"Doporučujeme týmům, aby zavedly takový postup, že pokud bude někdo muset do karantény, může být izolován v hotelu a nahradí ho někdo jiný. Když se nakazí jezdec, tým může využít náhradního," řek Carey. Podle něj by nebyl závod zrušen ani v případě, že by se ho nemohl zúčastnit některý z týmů.

Sezona F1 měla začít v polovině března v Melbourne, ale na poslední chvíli byla před úvodními tréninky zrušena kvůli onemocnění jednoho člena McLarenu covidem-19.

Zástupci MS v úterý zveřejnili přepracovaný kalendář, jenž zatím obsahuje osm závodů, které se budou konat minimálně zpočátku bez diváků. Účastníci seriálu se budou přepravovat charterovými lety a v dějištích Velkých cen se budou vyhýbat kontaktu s místními.

Manuál s návodem, jak se chovat, má přes 80 stran. Desítka týmů by měla při závodech fungovat s maximálně 80 lidmi místo obvyklých více než 130.

Reklama

Související témata: